У ніч на неділю, 18 липня 2021 року, на кордоні з Російською Федерацією було здійснено напад на українських прикордонників з боку працівників Служби безпеки України (СБУ).

МВС опублікувало дані, в яких йдеться про атаку, що сталася в Сумській області з боку трьох невідомих. Нападники завдали тілесних ушкоджень двом співробітникам прикордонної служби та відібрали табельну зброю.

прикордонники, фото з Facebook штабу ООС
прикордонники, фото з Facebook штабу ООС

Власні джерела Знай.ua повідомляють, що після надходження повідомлення до Сумського управління ДВБ НП України, на місце висунулася слідчо-оперативна група, яка встановила викрадення зброї у прикордонного наряду близько 02:05 поруч з селом Рясне, під час несення служби на автомобілі "Рено Дастер". За ще не підтвердженими даними, СОГ не виключає версію, що транспортний засіб ДПСУ в цей момент було припарковано зі співробітниками всередині, з вимкненим двигуном і з відкритими дверима.

Прикордонники / фото : facebook.com/zahidnuy.kordon
Прикордонники / фото : facebook.com/zahidnuy.kordon

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В один момент до автомобіля під'їжджає позашляховик. З нього виходять троє невідомих, наносять тілесні ушкодження співробітникам ДПСУ, заволодівають двома автоматами "АКС-74" і чотирма магазинами з 30 патронами — вони ж згодом були підкинуті під прикордонну заставу в селищі міського типу Краснопілля. А зброя в кукурудзяному полі, недалеко від місця злочину, з розвантажувальним жилетом.

Прикордонники, скріншот: Youtube
Прикордонники, скріншот: Youtube

До 14:00 18 липня діяв оперативний план "Сирена". Особи нападників встановлені, вони були на рибалці недалеко від місця несення служби прикордонниками. Тепер їм може загрожувати до 15 років позбавлення волі в якості покарання за загрозу або насильство щодо правоохоронних органів і викрадення вогнепальної зброї.

Нагадаємо, на кордоні з Росією стався напад на українських прикордонників - "Відібрали зброю…"

Як повідомляв "Знай.ua", в Дніпрі побили відому активістку, яка лежить у лікарні з травами голови: "Мені дуже погано і боляче"

Знай.ua писав, "Щоб ворог не прийшов": молодий українець залишив діток заради Батьківщини і знайшов "другу сім'ю" на фронті