Відомий український шеф-кухар і суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як приготувати паштет з курячої печінки з овочами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідповідний пост з'явився на його особистій сторінці в соціальній мережі Instagram, де на нього підписано понад 190 тисяч людей.
Паштет з курячої печінки з овочами
Інгредієнти:
Печінка очищена - 500 г
Цибуля ріпчаста - 300 г
Морква - 250 г
Стебло селери - 75 г
Вершкове масло 82.5% - 200 г
Мед - 20 г
Сіль, запашний і чорний перець
Чебрець
Рослинна олія для смаження
Приготування:
1. Очищаємо печінку від плівок і дуже уважно - від жовчі
2. Овочі очищаємо і нарізаємо кубиком 1.5 на 1.5 сантиметра, наприклад.
3. Розігріваємо сотейник.
4. Обсмажуємо на початку моркву до легкої рум'яної скоринки.
5. Додаємо цибулю і обсмажуємо разом з морквою.
6. Додаємо селеру і ще трохи обсмажуємо (всі овочі повинні бути красиво злегка рум'яні).
7. Після цього трохи відсуваємо овочі з дна сотейника і кладемо туди печінку.
8. Обсмажуємо з усіх боків хвилин 5.
9. Додаємо запашний перець, сіль, чорний перець і свіжий чебрець, кілька гілочок і накриваємо кришкою.
10. Тушкуємо все під кришкою на повільному вогні хвилин 12-15, періодично помішуючи.
11. Відкриваємо кришку і випаровуємо зайву вологу 5-10 хвилин.
12. Тепер додаємо мед і даємо повністю охолонути.
13. Після цього пропускаємо 2 рази через м'ясорубку.
14. Додаємо м'яке масло і ще раз пропускаємо через м'ясорубку.
"Якщо хочете прям ідеальної ніжної і однорідної текстури можна ще пробити ручним блендером і протерти через сито (якщо немає бажання - пропустіть з маслом через м'ясорубку ще пару раз)
Такий паштет дуже м'який, ніжний, не темніє. Легкий і приємний на смак і ще легкий "на шлунок", - написав Ярославський.
Нагадаємо, раніше Зірка МастерШеф Вова Ярославський поділився рецептом справжнього американського бургера-мінімум зусиль
Як повідомляє портал «Знай.иа» Незвичайна літня закуска: зірка МастерШеф Вова Ярославський поділився рецептом гуакамоле
Також «Знай.иа " писав, що Зірка МастерШеф Вова Ярославський приготував" веселе " домашнє морозиво: жовтки, цукор і коньяк