Відомий український шеф-кухар і суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як приготувати паштет з курячої печінки з овочами.

Відповідний пост з'явився на його особистій сторінці в соціальній мережі Instagram, де на нього підписано понад 190 тисяч людей.

Паштет з курячої печінки з овочами


Інгредієнти:

Печінка очищена - 500 г
Цибуля ріпчаста - 300 г
Морква - 250 г
Стебло селери - 75 г
Вершкове масло 82.5% - 200 г
Мед - 20 г
Сіль, запашний і чорний перець
Чебрець
Рослинна олія для смаження

фото: Володимир Ярославський / Instagram
фото: Володимир Ярославський / Instagram

Приготування:

1. Очищаємо печінку від плівок і дуже уважно - від жовчі

2. Овочі очищаємо і нарізаємо кубиком 1.5 на 1.5 сантиметра, наприклад.

3. Розігріваємо сотейник.

4. Обсмажуємо на початку моркву до легкої рум'яної скоринки.

5. Додаємо цибулю і обсмажуємо разом з морквою.

6. Додаємо селеру і ще трохи обсмажуємо (всі овочі повинні бути красиво злегка рум'яні).

7. Після цього трохи відсуваємо овочі з дна сотейника і кладемо туди печінку.

Популярні новини зараз
Головне за ніч: Святослав Вакарчук став батьком вдруге, нові обмеження й заява про масштабну мобілізацію чоловіків та жінок в Україні ПриватБанк запровадив нові обмеження для карток клієнтів: кому заблокують витрати Боєць ЗСУ, якому розірвало руку і ногу, закликає мститися росіянам за будь-яку ціну: "Їб*ште, бл*дь, як в останній день!" Петра і Марину Порошенків зловили в одному з найдорожчих готелів Лондона: закінчилося викрученими руками й зламаними нігтями
Показати ще

фото: Володимир Ярославський / Instagram
фото: Володимир Ярославський / Instagram

8. Обсмажуємо з усіх боків хвилин 5.

9. Додаємо запашний перець, сіль, чорний перець і свіжий чебрець, кілька гілочок і накриваємо кришкою.

10. Тушкуємо все під кришкою на повільному вогні хвилин 12-15, періодично помішуючи.

11. Відкриваємо кришку і випаровуємо зайву вологу 5-10 хвилин.

12. Тепер додаємо мед і даємо повністю охолонути.

13. Після цього пропускаємо 2 рази через м'ясорубку.

14. Додаємо м'яке масло і ще раз пропускаємо через м'ясорубку.

фото: Володимир Ярославський / Instagram
фото: Володимир Ярославський / Instagram

"Якщо хочете прям ідеальної ніжної і однорідної текстури можна ще пробити ручним блендером і протерти через сито (якщо немає бажання - пропустіть з маслом через м'ясорубку ще пару раз)

Такий паштет дуже м'який, ніжний, не темніє. Легкий і приємний на смак і ще легкий "на шлунок", - написав Ярославський.

Нагадаємо, раніше Зірка МастерШеф Вова Ярославський поділився рецептом справжнього американського бургера-мінімум зусиль

Як повідомляє портал «Знай.иа» Незвичайна літня закуска: зірка МастерШеф Вова Ярославський поділився рецептом гуакамоле

Також «Знай.иа " писав, що Зірка МастерШеф Вова Ярославський приготував" веселе " домашнє морозиво: жовтки, цукор і коньяк