У Кабміні попередили про складнощі виїзду з дитиною за кордон в тій ситуації, коли обоє батьків в розлученні.

Літній відпочинок для дитини залежить від його батьків, адже вони вирішують, яким чином краще організувати його дозвілля. Однак якщо вони розлучилися, то плани про поїздку з неповнолітнім можуть бути під питанням, передає прес-служба Міністерства юстиції.

Аеропорт Бориспіль. Фото: Центр транспортних стратегій.
Аеропорт Бориспіль. Фото: Центр транспортних стратегій.
Аеропорт Бориспіль. Фото: Центр транспортних стратегій.

Причина в тому, що один з батьків, з яким проживає дитина, для виїзду за кордон повинен обзавестися дозвіл іншого. Проте існує ряд обставин, коли згода другого з батьків не потрібно.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Це ситуація лікування, навчання, участь дитини в заходах, спрямованих на її всебічний розвиток, оздоровлення, відпочинок.

У таких випадках необхідно лише проінформувати рекомендованим листом другого з батьків про державу перебування дитини, мету і тривалість поїздки, а також показати копію рішення суду або органу опіки та піклування про підтвердження місця проживання дитини. Без цього за кордон не випустять.

Також ми відзначимо, що якщо ви перевищите дозволені терміни перебування дитини, то можете отримати штраф у розмірі 1700-3400 гривень і можете втратити право виїзду з дитиною за межі своєї країни без згоди другого з батьків за рік.

Проте, якщо другий батько накопичив заборгованість більше чотирьох місяців, то у нього можна не питати при виїзді.

Нагадавши, Борги за комуналку і аліменти автоматично спишуть з карт українців

Теж, Знай.ua писав, На українку взяли кредит в "Монобанку" після крадіжки телефону, співробітники тільки поспівчували

Як раніше повідомляв Знай.ua "Монобанк" змусив клієнта милуватися на сумного кота - " 4-а доба…"