Почався курортний сезон, і українці почали вибирати, куди ж поїхати відпочивати, як показало соціологічне опитування, практично третина людей воліють відпочивати на морі.

У скільки ж обійдеться відпочинок в цьому році. Детальні ціни на житло на різних українських курортах вивчило видання "Слово і Діло".

Для того, щоб провести повноцінне дослідження, потрібно було порівняти вартість двокімнатної квартири на добу, а також ціну двомісного номера в тризірковому готелі.

Житло на морі, фото: Слово і Діло
Житло на морі, фото: Слово і Діло

В Одесі, середня вартість квартири на вихідні становить приблизно 3,2 тисячі гривень, а ось готель на такий же термін можна знайти вже за 2 тисячі. У сусідній Затоці квартира практично в три рази дешевше - 1,4 тисячі гривень, а номер в готелі на тому ж рівні-2,1 тисячі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пляж Чорного моря, скріншот: YouTube
Пляж Чорного моря, скріншот: YouTube

У Миколаївській області найдешевше відпочивати в Очаково, адже квартира на добу там 700 гривен, а ось готель обійдеться вже в 900 гривен. Колблево в два рази дорожче, адже середня вартість квартири за добу 1000, а за номер в готелі просять 2100.

У Херсонській області багато рекомендують Скадовськ. Там середня ціна готельного номера на добу – 1,6 тисячі гривень, квартири-1,1 тисячі. У Залізному Порту ситуація з розцінками така ж, +/- 200 гривень.

Пляж в Чорноморському, фото: od.vgorode.ua
Пляж в Чорноморському, фото: od.vgorode.ua

А ось, якщо ви зважилися відправитися в Бердянськ, в Запорізьку область, то багато рекомендують знімати саме квартиру, адже вона обійдеться в середньому в 700 гривень, тоді як за готель попросять 1900.

Пляж, скріншот: YouTube
Пляж, скріншот: YouTube

Нагадаємо, раніше Небезпека на Азовському морі: українців обсипає після контакту з "медузною водою".

Як повідомляє портал "Знай.uа" Нашестя медуз псує українцям відпочинок, люди буквально проклинають щодня

Також "Знай.uа" писав, що Закордонні курорти не потрібні: "райські" куточки прямо під боком, на чорному і Азовському морях.