Напередодні Верховна Рада проголосувала за закон, який повинен створити привабливі умови для виробництва електрокарів. Які марки та моделі стануть на конвеєр українських автозаводів, дізнавалися журналісти новин «Спецкор» на каналі 2+2.

Переглянути анонс можна за посиланням.

Щороку Закарпатський автозавод випускає лише 60 тисяч різних моделей Skoda. Але закладені потужності заводу дозволяють виробляти вдвічі більше нових авто. Тож, вже скоро тут планують збирати й електромобілі.

Які саме електрокари тут збиратимуть, поки невідомо. Кажуть, основний претендент – Volkswagen ID.4. Є висока ймовірність, що контракт запропонують і нові азійські електровиробники.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Втім, рішення з усіма автовиробниками на стадії перемовин. Напередодні депутати ухвалили закон, який до кінця звільнить від ПДВ новий та вживаний електротранспорт до 2025 року, до кінця 2030 року – обладнання та комплектувальні для електротранспорту і до 31 грудня 2035 року – виробників електромобілів.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

«У світі заявлено і починається реалізація світовими автоконцернами проектів приблизно на 180 мільярдів доларів. Наша задача – щоб декілька із цих автовиробників зайшли у нашу державу і почали випускати тут електромобілі», – коментує автор проекту Роберт Горват.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

Серед виробничих потужностей України не тільки Закарпатський автозавод, є ще майже десяток підприємств, які готові виробляти електричні легковики, вантажівки та громадський транспорт.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

Автори законопроекту сподіваються, що при лояльних податках від держави і з інтересом іноземних інвесторів Україна може стати одним із центрів збирання електрокарів, принаймні у Східній Європі.

Нагадаємо, раніше Сезон черешні відкритий: де ягоду можна купити найдешевше - від 59 до 500 грн.

Як повідомляє портал "Знай.uа" Рахунки за комуналку зросли на 35%, подорожчали гречка, м'ясо, картопля, буряк та інші продукти.

Також "Знай.uа" писав, що Картопля, кабачки та огірки: які овочі на українському ринку коштують дорожче, ніж у Польщі.