У четверг, 22 липня, в Україні очікується похолодання і місцями дощова погода, але в основному суха і сонячна. Найближчої ночі атмосферний фронт спровокує дощі з грозами на півдні і в центрі країни. Температура повітря буде в межах +23 +28 градусів.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від +21 до +23 градусів, вночі температура триматиметься в межах від +11 до +13 градусів.

У центральних областях температура вдень від +22 до +24 градусів, вночі – від +13 до +15 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від +22 до +24 градусів, а вночі – до +16.

У східних регіонах – вдень від +23 до +25, вночі – від +16 до +19. На півдні температура повітря - від +24 до +26 градусів вдень, нічна – від +16 до +19 градусів.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Погода на 22 липня, фото Укргідрометцентр

Відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook повідомила, що зливи з грозами в четвер пройдуть на сході України, південному сході і в західних областях.

"Найближчої ночі атмосферний фронт ще огорне дощами і грозами південну частину України і закине нестійку погоду в центр", - написала синоптик.

У Києві в четвер буде суха сонячна і вітряна погода. Температура повітря очікується на рівні +22 +24 градусів.

Народний прогноз погоди на 22 липня в Україні

У цей день вшановується пам'ять священномучеників Панкратія і Кирила. На Панкратія і Кирила пробують перші огірки з грядки. У народі цей день називався чорничним, оскільки з 22 липня починався збір чорниці. За народним повір'ям, "чорниця веде від живота хвацько", вона "лікує виразку шлунка, чистить кров, відновлює роботу печінки". Наші предки помітили, якщо цей день жаркий, то в грудні слід очікувати сильних холодів.

Нагадаємо, що для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.uа писав, що синоптики готують українців до аномальної літньої спеки : +40 градусів і бурі.