Шеф-повар Алекс Якутов, який вже цієї осені в "Пекельній кухні" на "Новому каналі" обіцяє влаштувати небувалу кулінарну битву, поділився зі своїми фанатами рецептом салату з полуницею.

Якутов підказав, як правильно поєднати кисло-солодку ягоду з овочами. Адже українці звикли вживати полуницю лише в якості десерта – з вершками та цукром.

Однак, поки свіжу полуницю ще можна знайти на ринках та у магазинах, спробуйте додати її до овочів та зелені.

Салат, фото: пресслужба "Нового каналу"
Салат, фото: пресслужба "Нового каналу"

Що знадобиться:

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще
  • Одна головка салату латук;
  • Два стебла спаржі;
  • 100 грамів полуниці;
  • 100 грамів молодого горошку;
  • 10 грамів кінзи;
  • 20 грамів фундука (можна арахісу);
  • один свіжий огірок;
  • п’ять штук молодого редису;
  • 50 грамів оливкової олії;
  • 15 грамів лимонного соку;
  • Пів чайної ложки діжонської гірчиці;
  • Три грама солі.

Алекс Якутов, фото: пресслужба "Нового каналу"
Алекс Якутов, фото: пресслужба "Нового каналу"

Як готувати:

  • Усі овочі вимити, просушити, нарізати й перемішати.
  • Молодий горошок бланшувати.
  • Олію, сік та гірчицю змішати і цією сумішшю полити салат. Посипати горішками.
  • Подавати порційно в окремих тарілочках до гарніру чи м'яса.

Нагадаємо, шашлик без м'яса для пікніка на карантині: рецепт ароматних печериць стане улюбленим

Як повідомляв "Знай.ua", великодній паска з сиру без зайвих проблем - рецепт простого святкового блюда

Знай.ua писав, переможниця "СТМПУ" Таня Брик поділилася японським рецептом: впорається кожна, а фігурі не зашкодить