До 2019 року 54-річний Ростислав Сеньків був акушером-гінекологом вищої категорії, а зараз надає медичну допомогу на передовій.

Про чоловіка розповіли в прес-штабі Операції об'єднаних сил.

Ростислав родом з містечка Підбуж, що на Львівщині. Там до 2019 року працював головним лікарем районної лікарні. А вже в січні 2019 року прийняв важливе для себе рішення.

"Я дуже хотів бути корисним своїй країні і своїй армії. Одного разу я прийшов у військкомат і написав заяву з проханням закликати мене до Збройних Сил України. Трохи згодом для мене знайшли посаду начальника медичної служби окремої танкової бригади. Я сів у поїзд і поїхав за сотні кілометрів у невідому мені військову частину, щоб познайомитися з танкістами, побачити як вони служать і зрозуміти, чи впораюся я. вирішив, що повинен йти і служити. Перевірити себе, свій характер, свої вміння і навички. Ще кілька місяців мені знадобилося, щоб переконати дружину в тому, що я впораюся, - розповідає військовий медик.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вже в липні 2019 року Ростислав прийняв посаду. Після цього разом з бригадою відправився на передову.

"Танкові підрозділи знаходяться в районах відведення важкої техніки і озброєння. На першому плані тут - контроль за станом здоров'я танкістів. Бригада - це дуже великий колектив людей", - каже майор медичної служби Ростислав Сеньків.

За його словами, головне завдання бригади - працювати так, щоб таністи мали хороші умови для збереження свого здоров'я. Всі медики бригади досвідчені фахівці, які забезпечені всіма необхідними медикаментами та обладнанням.

Зараз Ростислав Іванович каже, що ні краплі не шкодує про своє рішення приєднатися до армійських лав.

"У 2019 році один військовий помітив мою невпевненість і сказав: "Ви даремно хвилюєтеся. Роки армійської служби ви будете згадувати як найцікавіші і кращі у Вашому житті. Він був правий", - підсумував Ростислав Сеньків.

Нагадаємо, раніше "Бджілка" Людмила Ясененко змінила акушерство на порятунок поранених воїнів ЗСУ: "не можна втрачати ні хвилини"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харків'янка змінила медичний халат на військову форму і вирушила захищати Україну: "життя змінилося на" до " і " після""

Також «Знай.иа " писав, що Військовий медик Петро "Хімік" зізнався в тяжкості порятунку життів на Донбасі: "вижили тільки двоє"