Стало відомо, що в Україні все ж планують вирішити проблему з "хрущовками".

Міністерство розвитку громад і територій нашої країни розробило законопроект, а народний депутат від партії "Слуга народу" Олена Шуляк розповіла про деталі. У проекту закону говориться, що такі будівлі будуть зносити, або реконструювати.

хрущовка
хрущовка

Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Шуляк зазначила, що в Україні з 2006 року діє закон, який спрямований на комплексну реконструкцію застарілих кварталів. Через це громадяни почали прописувати в "хрущовках" всіх родичів, щоб згодом отримати на кожну людину по 20 квадратних метрів.

Хрущівки у Києві, фото: Факти
Хрущівки у Києві, фото: Факти

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Але всі жителі повинні погодитися з вживаними заходами, інакше відселити "хрущовку" буде неможливо. А ось Мінрегіон України підготував проект закону, в якому зачіпають зниження цього бар'єру до 75% згоди.

"Для забудовників це бізнес: якщо їм буде нецікаво цим займатися, то "хрущовок" ніхто не буде розселяти", – додала нардеп, підкреслюючи, що будуть залучені інвестори.

Їм запропонують вигідні умови співпраці.

Хрущовки, фото: скріншот з відео
Хрущовки, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, любитель нічних клубів розстріляв двох поліцейських з вікна хрущовки: був під...

Як повідомляв "Знай.ua", п'яна компанія нахабно напала на доставщика їжі: відібрали телефон і бризнули перцевим балончиком

Знай.ua писав, в Польщі побили українця до втрати свідомості: повалили на землю і штовхнули по голові