Чергова новація від Міністерства енергетики – там підрахували, скільки залишилос в Україні родин, як і досі залишаються без газових лічильників.

Усім таким планують відключати подачу блакитного палива із 2023 року. Такі нововведення передбачені Законом "Про забезпечення комерційного обліку природного газу". Його перед цим підписав Володимир Зеленський.

Мова йде тільки про тих споживачів, які використовують газ лише для приготування їжі без використання приладу обліку. Наразі їх нарахували – 2 мільйони 15 тисяч. У частини із них встановлені загальнобудинкові лічильники, а решти – немає лічильників взагалі.

Загалом, на території України нараховується 12,4 млн споживачів природнього газу.

Нагадаємо, раніше законодавство передбачало, що газові лічильники встановлять усім споживачам до 2021 року. Тільки після цього можуть початися відєдння від газу. Але цього не відбулося. Унаслідок, терміни нововведення перенесли на два роки.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

До цього в Уряді повідомляли, що для того, щоб встановити усім споживачам газові лічильники, державі необхідно витратити від трьох до пяти мільйонів гривень.

До речі, споживачі, які поки не володіють лічильниками, платять за блакитне паливо згідно норми споживання.

Нагадаємо, На 30-40%: українцям підвищать тарифи на гарячу воду та опалення

Також Знай.uа писав Українцям виставили платіжки з додатковими сумами: "Плюс 3% річних"

Як раніше повідомляв Знай.uа Українці вимагають безкоштовну установку, ремонт і заміну лічильників: "Блокували каналізацію через несплату по газу і світла"