Українка пояснила батькам і першокурсникам, що немає нічого страшного в тому, якщо вступити на бюджет на ту спеціальність, на яку спочатку не хотілося.

Детальніше про це розповіла Ліна Кошкіна в співтоваристві "Вступ 2021"у соцмережі Фейсбук.

За її словами, після оголошення рекомендацій на бюджет просто повально приходять повідомлення про розчарування майбутніми студентами.

"Зараз головне - не поріть гарячку. Ви все виконали цей шлях не для того, щоб потім просто перекреслити все і піти в захід.
Практично всі вузи України знаходяться в досить совдепівському стані. Навіть топові. Фасад - клас, а далі сірі будні. Це не аудиторії і лабораторії з американських серіалів. Так, багато хто намагається створювати матеріальну базу різними способами - але вона все одно далека від ідеалу",- написала дівчина.

Як розповідає Ліна, то кожен вуз - це в першу чергу база. Будь-яка спеціальність це набір дисциплін, що вивчаються. у всіх вузах перші курси це набори загальних дисциплін упереміш зі спецпредметами.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

"Повірте, на перших курсах не особливо важлива власне база вузу. Особливо при загрозі дистанційці. Півтора року йде напівдистанційне навчання, тобто в основному вдома - і пофіг яка там база у вузі і які там стіни. Це говорить про те, що головне - це атмосфера, а не стіни. Коли дитина в силу віку чітко не розуміє що він хоче і чого очікує,то йому не буде подобається ні бюджет ні контракт в іншому вузі. Коли є мрія - тут зрозуміло. Коли її поки немає, то варто просто зупинитися і подумати. Можливо беріть перерву на рік і дитина готуватися до вступу на наступний рік. Але знову проблема - куди. Сидячи вдома і інтенсивно готуючись мрію не знайти. А ось у вузі можливостей визначитися більше ", - продовжує дівчина.

Українка радить батькам та їхнім дітям шукати можливості від навчання на бюджеті. Можна знайти курси, які будуть цікаві дитині, які навички і знання він хоче придбати, щоб стати тим, ким би хотів.

"Ось тут бюджет нехай і трохи не те, але стає важливим - купуючи таку необхідну базу у вас залишаються вільні кошти на всі ці практичні курси. Плюс у багатьох вузах є можливості різних стажувань, обмінів та інше. Шукайте можливості!

і пам'ятайте - ваші діти в будь-якому випадку величезні молодці. і у них все вийде. Головне - тортик, чарочка ...чаю, вдих-видих і спокій! Все вийде. На контракт - завжди встигнете. спробуйте почати навчання. Не піде -розвернулися і пішли", - підсумувала Ліна.

Нагадаємо, раніше Випускник завалив ЗНО з математики і потрапив у списки на вступ: "і тут хабар"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Вступна кампанія-2021: у Львові назвали найдорожчі та найдешевші "контракти" у вишах

Також «Знай.иа " писав, що Вступ 2021: як абітурієнтам правильно обрати ВНЗ і не вилетіти до першої сесії