Часто для працевлаштування на відповідальну посаду потрібно надати довідку про відсутність судимості. Як її швидко та легко отримати, розповіли на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Для початку треба заповнити форму на сайті та зберегти згенерований код довідки для перевірки її готовності.

У відомстві зазначають, що зазвичай на виготовлення довідки потрібно приблизно 10-14 днів. Разом із тим, в окремих випадках строк її виготовлення може бути подовжений до 30 днів – наприклад, якщо йдеться про переселенця з тимчасово окупованих територій, про особу якого не збереглося відомостей.

Перевіряти статус виконання довідки також можна, не виходячи з дому, через спеціальний додаток.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Коли довідка буде в статусі «Готова», із паспортом треба прийти особисто, щоб забирай документ. При цьому не треба брати талон на місце в черзі і чекати у сервісному центрі МВС.

Отримання довідки безкоштовне для всіх громадян.

Нагадаємо, раніше Євросоюз дозволив українцям в'їзд без ПЛР-тестів і вакцинації: куди можна поїхати " голим"

Як повідомляє портал "Знай.ua" Чехія терміново шукає українських заробітчан: пропонують від 13 до 90 тисяч

Також "Знай.ua" писав, що Зелене світло заробітчанам і туристам? Європа відкрила кордони для українців, головні правила в'їзду