Народний депутат Жан Беленюк приніс Україні перше "золото" на Олімпійських Іграх у Токіо!

Наш представник у греко-римській боротьбі став першим у ваговій категорії до 87 кілограм. Беленюк додав до олімпійського "срібла", заробленого на Олімпіаді в Ріо-2016, нагороду вищого гатунку в Токіо-2020 після перемоги над угорцем Віктором Льорінцем.

Жан Беленюк, фото: Instagram
Жан Беленюк, фото: Instagram

Відомо, що нардеп ще в 2019 році, у фіналі світової першості, зустрічався з цим противником, і тоді він теж не зміг перешкодити втіленню олімпійської мрії.

"З рахунком 5:1 Беленюк переміг суперника і став олімпійським чемпіоном! Президент Національного олімпійського комітету України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка привітав борця і його наставника Володимира Шацьких, а також всю борцівську спільноту з підкоренням олімпійської вершини і побажав і надалі успішно продовжувати славні спортивні традиції", - йдеться на офіційній сторінці Національного олімпійського комітету України в соціальній мережі Facebook.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

В інтернеті вже з'являються відео ефектного і ключового моменту в битві проти Віктора Льорінца. А також фірмовий український гопак, який виконується Жаном Беленюком вже не вперше, з величезним прапором за спиною.

"Давайте ми дізнаємося, що він зробив, як депутат, а потім будемо говорити, соромно чи ні. Як спортсмен, так, не соромно. А як депутат - хз", "Молодець! Хоч одне золото нам добув!", "Молодець. Головне, щоб не став, як Кличко. Але ж раніше і він був народним улюбленцем", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, Андрій Шевченко пішов з посади тренера збірної України: "Я вдячний"

Як повідомляв "Знай.ua", Володимир Зеленський перейнявся сльозами Еліни Світоліної на Олімпійських іграх: "Це перша"

Знай.ua писав, перше "срібло" на Олімпійських Іграх в Токіо: плавець Михайло Романчук поступився "золотом" на улюбленій дистанції