Жан Беленюк поділився враженнями від Олімпіади в Токіо і розповів, як завоював "золото". Про це він поговорив з ведучими «Сніданку з 1+1».

"Цілеспрямований, наполегливий, Незламний. Він український борець греко-римського стилю, олімпійський чемпіон Жан Беленюк. За три тижні до змагань Беленюк важко травмувався і не знав чітко, чи зможе виступати. 4 серпня 2021-го. Фінальний бій за олімпійське золото. Суперник Жана-угорець Віктор Лорінца. Беленюк вже перемагав його, не раз, і йому це вдалося знову», - нагадали ведучі.

Майбутній чемпіон народився в 1991 році. Темношкірому хлопчикові в спальному районі Києва доводилося несолодко. Він всіляко намагався довести, що не просто не такий, як усі – а навіть краще.

Жан захоплювався футболом, карате і народними танцями, але вибрав для себе греко-римську боротьбу.

«У мене не було батька, і важлива була увага з боку чоловіків. І це я сповна отримав, займаючись греко-римською боротьбою», - зізнається чемпіон.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На питання, як він готувався до Олімпіади-2020, Беленюк зізнався, що тиск на нього був колосальним. Справа в тому, що він виступав з травмою, отриманою напередодні.

"Я нікому про це не говорив, тільки присутні в залі знали. Борцівська Україна про це знала. Не знали тільки тяжкості травми. На наступний день лікарі сказали, що це нонсенс – боротися з такою рукою. Здоров'я важливіше", - згадує Беленюк.

Але він вирішив не здаватися, тренер його підтримав. Про травму не говорили, бо цим могли скористатися противники.

"Якби ми сказали правду, сказали б "Ви в своєму розумі? Ми не можемо ризикувати!"",- зізнається спортсмен.

Скрін, відео YouTube Беленюк
Скрін, відео YouTube Беленюк

На питання, як йому спало на думку станцювати гопак на Олімпіаді, Жан розповів історію з дитинства.

"Справа в тому, що я, коли виграв Європейські ігри пару років тому, станцював гопак. І він так запам'ятався, що люди не вітали мене з перемогою, а говорили – "Гопак - во!». І після цього я пообіцяв, що якщо виграю Олімпійські ігри, станцюю гопак. Я просто ходив на українські народні танці в дитинстві, і мене вигнали звідти - сказали, що недостатньо розтягнутий. Але навички залишилися. Дивлюся на Усика, і думаю - це я зможу", - додав переможець.

Раніше ми писали про те, що на українську олімпійську чемпіонку Магучих вилилася хвиля критики через фото з путінською спортсменкою: "Обіймашки з окупантом"

Нагадаємо, що український переможець Олімпіади - 2020 в Токіо Жан Беленюк розповів про серйозну травму, яку отримав за три тижні: виступав з знеболюючими

Як повідомляв Знай.uа, Олімпійські ігри - 2020 в Токіо: на якому місці Україна, хто понесе прапор, і хто став лідером в медальному заліку