З сонячної Іспанії прийшли доволі сумні новини. Так, на берег лагуни Мар Менор, провінція Мурсія, вимило тонни мертвої риби. Місцеві жителі та екологи шоковані кількістю мертвої риби, яка з'явилася на березі в кінці серпня.

Про це стало відомо завдяки публікації британського агентства новин BBC в мережі Instagram.

Тонни риби на іспанському березі, фото: Instagram
Тонни риби на іспанському березі, фото: Instagram

Місцеві жителі та екологи шоковані кількістю мертвої риби. Водоплавних викинуло на берег наприкінці серпня. Влада вважає, що причиною загибелі риб є спека.

Тонни риби на іспанському березі, фото: Instagram
Тонни риби на іспанському березі, фото: Instagram

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

А ось вчені впевнені - причина у відходах від фермерських господарств. Через них у воді починають цвісти водорості, які блокують сонячне світло і знижують вміст кисню у воді.

У 2016 і в 2019 роках теж фіксували масове вимирання риби. Але зараз все набагато серйозніше. Жителі Мурсії проводять масові акції протесту з вимогами вжити заходів і врятувати лагуну.

У понеділок, 23 серпня, президент уряду Мурсії Фернандо Лопес Мірас написав листа прем'єр-міністру Іспанії Педро Санчесу, закликаючи його скликати зустріч для обговорення проблеми Мар Менор.

Мірас і його політичні союзники заявили, що регіональний уряд не має повноважень для вжиття заходів. Міністр екології Іспанії Тереса Рібера зазначила, що особисто обговорить це питання з Мірасом, коли відвідає район в середу, 25 серпня.

Раніше повідомляли, Костянтин Яловий пояснив причини навали медуз у Кирилівці.

Як повідомляв Знай.uа, проти локдауна і вакцинації: Австралією і Францією прокотилася хвиля протестів.

Знай.uа писав, у Дніпрі побили відому активістку, яка лежить у лікарні з травами голови: "Мені дуже погано і боляче".