У кожну епоху є свої секс-символи, зараз світ мліє від акторок Дженіфер Еністон, Емілії Кларк, Дженіфер Лоуренс, та інших. Однак, у XX столітті місця найпопулярніших та найсексуальніших актрис займали зовсім інші талановиті жінки, які аж ніяк не схожі на сучасних красунь.

Безсумнівно у XX столітті світ божеволів від Одрі Гепберн, Вівєн Лі, Ріти Гейворт, Грейс Келлі та Джейн Расселл. Вони були безсумнівними секс-символами свого часу й залишили вагомий слід у кіноіндустрії.

Одрі Гепберн, фото зі сторінки "Зіркового шляху"
Одрі Гепберн, фото зі сторінки "Зіркового шляху"

Одрі Гепберн — американська акторка і фотомодель, яка отримала шалену популярність завдяки фільмам "Римські канікули" та "Сніданок у Тіффані". У 1953 році вона здобула "Оскар" за найкращу жіночу роль, а також номінувалася на цю нагороду чотири рази.

Вів'єн Лі, фото зі сторінки "Зіркового шляху"
Вів'єн Лі, фото зі сторінки "Зіркового шляху"

Вів'єн Лі — англійська акторка, лавреатка двох премій "Оскар" — за ролі Скарлет О'Гари у фільмі "Віднесені вітром" і Бланш Дюбуа у кінопостановці "Трамвай Бажання". Протягом своєї тридцятирічної кар'єри вона грала різноманітні ролі: від героїнь комедій до класичних шекспірівських героїнь.

Ріта Гейворт, фото зі сторінки "Зіркового шляху"
Ріта Гейворт, фото зі сторінки "Зіркового шляху"

Ріта Гейворт — американська акторка й танцюристка, секс-символ 1940-х років. Часто вона на екрані втілювала образ впевненої в собі, сильної фатальної жінки, але насправді Гейворт була соромливою і тихою жінкою.
Грейс Келлі - акторка та княгиня Монако, дружина князя Монако Реньє III. На рахунку Грейс Келлі 10 фільмів, один Оскар і слава найкрасивішої акторки свого часу.

Джейн Расселл, фото зі сторінки "Зіркового шляху"
Джейн Расселл, фото зі сторінки "Зіркового шляху"

Джейн Расселл — американська акторка, секс-символ 1940-х і початку 1950-х. Вершиною кар'єри актриси став фільм "Джентльмени віддають перевагу блондинкам", в якій Расселл виконала роль брюнетки Дороті Шо — подруги героїні Мерилін Монро.