Відома українська телеведуча, фітнес-тренер, свого часу велика зірка шоу "Зважені та щасливі", а також колишня дружина відомого українського боксера В'ячеслава Узєлкова Марина Боржемська активно веде сторінку в соціальній мережі Instagram. Тут за її життям стежать понад 588 тисяч підписників.

Цього разу Марина поцікавилася у своїх шанувальників, як вони "воюють" з безсонням, а також назвала головні продукти, які сприяють здоровому сну.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Марини Боржемської в мережі Instagram.

Публікація Марина Боржемської, скріншот: Instagram
Публікація Марина Боржемської, скріншот: Instagram

"Продукти для гарного сну. Є продукти, які можуть допомогти заснути. Але це не означає, що їх потрібно їсти постійно і у величезній кількості.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Волоський горіх - багате джерело триптофану, амінокислоти, що сприяє виробленню необхідного для здорового сну рівня сератоніну і мелатоніну (ці гормони відповідають за наші біологічний годинник і почуття часу).

Мигдаль багатий магнієм. А згідно з дослідженнями, низький рівень цієї речовини заважає швидко заснути.

Один з найпопулярніших компонентів легких салатів, латук, є незамінним помічником у боротьбі з безсонням. Вся справа в багатому вмісті лактукаріума - речовини, за дією нагадує заспокійливе. Латук, до речі, можна не тільки їсти, але і заварювати: для приготування "салатного" чаю необхідно залити гарячою водою чотири великих листа і настоювати протягом 15 хвилин.

Скрін, Instagram Боржемська
Скрін, Instagram Боржемська

Ще один безцінний джерело триптофану - креветки, як би дивно це не звучало. Вагомий привід порадувати себе морськими делікатесами на ніч.

Риба, а особливо тунець і лосось, вкрай багаті вітаміном В6, який бере найактивнішу участь у виробленні мелатоніну і серотоніну. До речі, серед інших продуктів, звідки можна отримати цей вітамін — часник (виключно свіжий) і фісташки.

Ромашковий чай - це перший засіб, який рекомендують при безсонні. І неспроста: одна чашка ароматного відвару піднімає рівень гліцину, що, в свою чергу м'яко заспокоює нерви і знімає м'язову напругу.", - пише Марина.

Раніше повідомляли, нестаріюча Лілія Подкопаєва з "Україна має талант" отримала крик про допомогу з дитячого будинку: не випадковий знак.

Як повідомляв Знай.uа, Марина Боржемська залишила витончене послання, В'ячеславу Узєлкову прислухатися: "Закохуються не в обличчя...".

Знай.uа писав, В'ячеслав Узєлков в образі Квазімодо поділився найяскравішим спогадом до розлучення з Мариною Боржемською: "Останній танець".