З'явилася інформація, що у 76-річного тренера київського "Динамо" Мірчі Луческу проблеми зі станом здоров'я. На початку серпня лікарі видалили йому кісту, а 14 серпня головний тренер пропустив поєдинок "Динамо" з італійським "Інтером", так як йому стало гірше.

У зв'язку з цим Ігор і Григорій Суркіси "поклали око" на екстренера національної збірної України Андрія Шевченка, який залишився без роботи.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських спортивних видань.

Мірча Луческу, фото: fcdynamo.kiev.ua
Мірча Луческу, фото: fcdynamo.kiev.ua

Зазначалося, що під час візиту Шевченка на матч столичної команди проти чернігівської "Десни" (22 серпня), керівництво "Динамо" цікавилося подальшими планами Шевченка в тренерській кар'єрі.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"За наявною інформацією, Шевченко дав зрозуміти, що в подальшій перспективі позитивно розглядає можливість в майбутньому попрацювати в українському футболі, зокрема в клубі, в якому він починав свою ігрову кар'єру", – зазначили журналісти.

Андрій Шевченко, фото з Instagram
Андрій Шевченко, фото з Instagram

Готовність Шевченка тренувати "Динамо" побічно підтвердилася вже 3 вересня. Екстренер збірної вийшов на кулуарно організовану прес-конференцію і влаштував "викриття" УАФ, яка, за його словами, обіцяла, але не продовжила з ним контракт. В УАФ відреагували, запевнивши, що спілкувалися з Шевченком і писали йому листи із запрошенням прибути на переговори про продовження контракту.

Андрій Шевченко / Сайт УАФ
Андрій Шевченко / Сайт УАФ

Судячи з того, як аврально відбувалися пошуки нового тренера для національної команди, очевидно, що УАФ дійсно не була готова до відходу Шевченка 1 серпня. Публічний демарш екстренера, що трапився через місяць після прощання з командою, виглядав дивно. Пояснити його можна хіба тільки тим, що домовленість між Шевченком і Суркісам вже досягнуто.

Президент УАФ Андрій Павелко
Президент УАФ Андрій Павелко

А якщо врахувати, що Суркіси давно ворогують з УАФ і президентом Асоціації Андрієм Павелком, то і Шевченко вони просто використовували в цій війні: домовившись про найм, спробували вичавити з ситуації максимум негативу.

Навіщо запропонованому сценарію пішов Шевченко, який припадав Павелко кумом, футбольним уболівальникам залишається тільки здогадуватися. Поки ці здогадки зводяться виключно до фінансових мотивів.

Ігор Суркіс з донькою Яною, фото: Instagram
Ігор Суркіс з донькою Яною, фото: Instagram

По-перше, всупереч очікуванням, Шевченко так і не отримав гідної пропозиції тренувати європейські клуби. Тобто залишився без роботи. А, по-друге, УАФ мала намір структурувати мільйонні гонорари тренерського штабу Шевченка на обов'язкову і бонусну частини. Що означало б виплату останньої тільки в разі досягнення командою певних результатів.

Андрій Шевченко, instagram.com/andriyshevchenko
Андрій Шевченко, instagram.com/andriyshevchenko

За 5 років у збірній Шевченко отримав 400 млн грн, і навряд чи був готовий отримувати менше.

Раніше повідомляли, у "Динамо" повертається Лобановський: "прізвище зобов'язує".

Як повідомляв Знай.uа, Динамо прийняло рішення щодо Луческу, чи залишать тренера в клубі.

Знай.uа писав, Віктор Вацко під Донецьком зловив жирненьку красуню-сезон відкритий: "Більше ніж у Леоненка...".