Вночі з 25 на 26 вересня відбувся один з найважливіших боксерських поєдинків в історії боксу. І це протистояння увійшло в історію боксу як в Україні, так і в усьому світі.

У Лондоні, на стадіоні "Хотспур Стедіум", Олександр Усик воював з Ентоні Джошуа. Цьому поєдинку передувала ціла низка важливих подій. Бою могло і не бути, якби не рішення арбітражу, прийняте ще в травні. Спочатку промоутери планували об'єднавчий бій між Джошуа і Тайсоном Ф'юрі – володарем єдиного поясу, якого немає у Ентоні. Однак арбітраж зобов'язав Ф'юрі дати реванш Деонтею Вайлдеру-боксеру, у якого Ф'юрі відібрав свій єдиний пояс, за версією WBC.

Статистика перед боєм, Фото Instagram daznboxing
Статистика боксерів, Фото Instagram daznboxing

У світлі цих подій промоутери організували бій Джошуа-чемпіона за версією WBA, WBO, IBF і IBO, з Олександром Усиком. Усик був обов'язковим претендентом за версією WBO. Однак перемога дозволяла б українському супертяжу забрати всі пояси у британця.

Усик зарекомендував себе, як один з найкрутіших бійців у світі. Олександр об'єднав всі пояси в першій важкій вазі (крузервейте), після чого вирішив "піднятися" в суперважку вагу. Усик провів у цій вазі два поєдинки-проти Чейза Візерспуна і Дерека Чісори. Візерспуна Усик переміг достроково, а здолати Чісору вдалося тільки завдяки суддівським запискам.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Олександр Усик, instagram.com/usykaa
Олександр Усик, instagram.com/usykaa

Джошуа створив сенсацію в 2017 році, коли завоював свої чемпіонські пояси. Він відібрав їх у самого Володимира Кличка. Однак Ентоні встиг втратити свої титули, і відвоювати їх назад. Джошуа зазнав єдиної поразки проти Енді Руїса, після чого взяв реванш. До бою з Усиком він підходив у статусі чемпіона світу за 4 версіями з 5.

Зважування перед боєм показало перевагу Джошуа у вазі на 9 кг. Під Усиком ваги показали 100 кг, під Ентоні-109 кг. Для підтримки Олександра в Лондон прибув і інший відомий український боксер - Василь Ломаченко. Букмекери виставили фаворитом британського боксера. На перемогу Джошуа коефіцієнт становив 1.6, а на перемогу Усика – 2.4.

Усик вийшов на ринг у скафандрі.

Олександр Усик, скріншот
Олександр Усик, скріншот

А Джошуа запалив шоу з вогнями.

У першому раунді два олімпійських чемпіона почали з розвідки, пристрілки. Усик був рухливішим, навіть надміру. Джошуа потужнішим.

Бій Джошуа-Усик, фото: Твіттер Matchroom Boxing
Бій Джошуа-Усик, фото: Твіттер Matchroom Boxing

Другий раунд. Усик приймав удари Джошуа в блок. Олександр не завдавав ніякої шкоди супернику. Йшло своєрідне фехтування руками.

Третій раунд. Непогана атака пройшла від Олександра. Він кружляв навколо суперника, намагався підібратися ближче і пробити. Джошуа стріляв з дистанції двійками. Пару ударів в корпус пройшли від Усика.

Четвертий раунд почався з підсічки ногою від Усика, Джошуа мало не впав. Усик рухався швидше. Джеб Джошуа працював слабо.

Експерти BoxingScene віддавали перевагу Усику у всіх раундах: 40-36.
Експерти BoxingScene віддавали перевагу Усику у всіх раундах: 40-36.

П'ятий раунд. Джошуа намагався намацати больові точки. Усик виконав розворот і влучив у суперника.

Шостий раунд ознаменувався дуже розумним боксом від Усика. Олександр був просто невловимим в рингу і завдавав багато одиночних ударів.

Сьомий раунд. Усик був активним. Тоді і сталася грандіозна атака Усика в голову! Похитнувся Ентоні, мало не впав! Раунд за українцем.

Оцінки експертів після 7-го раунду
Оцінки експертів після 7-го раунду

У восьмому раунді динаміка бою впала. В Усика пройшла точна контратака. Джошуа намагався піддавати, захоплювати простір.

Джошуа-Усик: оцінки експертів після 8-го раунду
Джошуа-Усик: оцінки експертів після 8-го раунду

У дев'ятому раунді темп трохи знизився напередодні чемпіонських раундів. У кінцівці раунду Усик увійшов в клінч, рідкісний епізод за сьогодні. Приблизно рівний раунд. Експерти віддали його Джошуа.

Десятий раунд. У Джошуа виникли проблеми з правим оком-гематома. Джошуа влучив, і кров з'явилася на обличчі Усика. Розсічення.

У 11 раунді було мало ударів. У Джошуа ефектніше заходили удари. Бив двійками: голова – корпус.

12-й раунд. Усик влучав! Два лівих бічних! І відмінний маятник. Феноменальний бокс від Усика! На останніх секундах Усик проводить шалену атаку.

Український боксер Олександр Усик здобув перемогу над британцем Ентоні Джошуа і став чемпіоном світу за версіями WBA Super, IBF, WBO і IBO в суперважкій вазі.

Нагадаємо, раніше Олександр Усик перед боєм з Джошуа перетворився на лисого Джокера і покликав кума на допомогу: "Вірю в перемогу"

Також "Знай.иа" повідомляв, що молодий накачаний українець у Парижі нокаутував російського ветерана: вистачило трьох хвилин

Як повідомляв портал "Знай.иа", Олександр Усик захопив сталевим пресом перед боєм з Ентоні Джошуа: "Інопланетне вправу"