Популярна українська фітнес-тренерка і ведуча на шоу "Зважені та щасливі" Марина Боржемська розповіла про користь ківі.

На своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за нею стежить понад 580 тисяч осіб, вона розповіла, що ківі часто недооцінюють і просто не купують. Але це зовсім неправильно, адже через кількість корисних речовин, якими володіє цей фрукт, на нього слід звернути увагу.

Марина Боржемська, фото з instagram
Марина Боржемська, фото з instagram


Марина Боржемська зазначила, що в першу чергу потрібно звернути на харчову цінність ківі. Адже ківі може забезпечити організм енергією завдяки високому вмісту вітаміну С.

"Ківі ідеально підходить для меню на початку дня і перекусів для підтримки бадьорості. Вітамінів в цьому фрукті з надлишком: вітамін К запобігає розвитку остеопорозу, В9 сприяє зміцненню імунної системи, А Е є відмінним протизапальним засобом і сприяє правильній роботі серця", - розповіла вона.

Боржемська розповіла, що ківі також насичений мінералами і мікроелементами, зокрема, міддю, необхідною для виробництва колагену і відновлення тканин, і калієм — для правильного травлення і м'язового тонусу.

Марина Боржемская, фото: Instagram
Марина Боржемская, фото: Instagram


Також цей фрукт несе користь вашому здоров'ю, адже багато часу використовувався як цілющий засіб. При цьому його щоденне вживання запобігає розвитку серцево-судинних захворювань і деяких видів раку.

"Регулярна добавка ківі в меню знижує рівень тригліцеридів в крові і регулює метаболізм. Його активні інгредієнти концентруються в "хорошому" холестерині, знижуючи при цьому рівень "поганого", а також сприяють загоєнню ран і відновленню після хвороб, ускладнень і операцій", — підсумувала Марина Бержемська.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Напонім, що Марина Боржемська після розлучення з Узєлковим видала, чим потрібно регулярно займатися :" для нашого здоров'я"

Раніше Знай писав, топ-5 осінніх продуктів від Марини Боржемської: чим замінити "шкідливу" їжу