Відомий український модельєр і дизайнер Андре Тан згадав про свято, до якого сам має безпосереднє відношення. Що прийнято робити в цей день.

Новий пост був опублікований на його сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. Регулярно чоловік радує шанувальників новими кадрами.

Цього разу він згадав про Андрєєв день, який щорічно святкується 13 Грудня.

Андрій був першим апостолом, якого закликав Христос. Саме тому його назвали Первозванним. За свідченням "Повісті временних літ", саме Андрій передбачав появу міста Києва там, де він знаходиться зараз.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Зі святом, одноименцы! Нехай справжня сила духу, благородство і мудрість наповнять ваші серця. Нехай яскраве світло Андрія Первозванного осяває душі, дарує тиху радість і завжди зберігає вашу віру " - йдеться в повідомленні під постом.

До слова, ніч з 12 на 13 Грудня є особливою і містичною, і після півночі прийнято жінкам виходити на вулицю, і запитати у першого перехожого ім'я. Так і зватимуть її судженого.

За переказами Грузинської Церкви, апостол Андрій проповідував разом з апостолом Симоном Кананітом в Абхазії, де апостол Симон прийняв мученицьку смерть. Вгору по Дніпру апостол Андрій піднявся до місця розташування майбутнього Києва, де, як оповідає преподобний Нестор Літописець, поставив хрест на київських горах, звернувшись до своїх учнів зі словами: "бачте ці гори? На цих горах засяє благодать Божа, буде велике місто, і Бог спорудить багато церков".

Нагадаємо, що Андре Тан зібрався одягнути українок у пір'я і пух

Раніше повідомлялося, що "Ревізор" Андре Тан пояснив, як за три місяці побудувати будинок на 9 поверхів: Альпи прямо в серці України

Також, Андре Тан зізнався, що тричі був на межі життя і смерті