Стало відомо про смерть американського кіно - і телесценариста Джея Уолперта, який був відомий як автор "Піратів Карибського моря".

Про це повідомили у виданні "Deadline" з посиланням на представників сценариста з Code Entertainment. Джей Уолперт помер у Лос-Анджелесі, у віці 79 років, не доживши три тижні до свого 80-річчя. В останні роки кінематографіст страждав від хвороби Альцгеймера і ускладнення призвели до його смерті.

Джей Уолперт
Джей Уолперт

Найвідомішим результатом його роботи як сценариста стала франшиза "Пірати Карибського моря". Він створив персонажів історії і придумав сюжет першого фільму серії - "Піратів Карибського моря: Прокляття "Чорної перлини". Також йому належить сценарій фільму 2002 року "Граф Монте-Крісто" режисера Кевіна Рейнольдса з Джеймсом Кевізелем і Гаєм Пірсом в головних ролях. Уолперт брав участь у створенні багатьох ігрових телешоу, в тому числі популярного "Правильна ціна".

Пірати Карибського моря
Пірати Карибського моря

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Уолперт розповідав, що на написання першого сценарію його надихнула режисер Ненсі Майерс фільмів "Чого хочуть жінки", "Пастка для батьків", "Відпустка за обміном". На початку 70-х він найняв її в якості своєї помічниці, а роки по тому Майерс переконала Уолперта спробувати писати.

Нагадаємо, другий брат Богданов пішов з життя через 6 днів після першого: доставили в лікарню, але врятувати не змогли

Як повідомляв Знай.uа, мама Юлії Началової після трагедії з донькою втратила ще двох рідних людей: "Біда постукала в наші двері"

Також портал Знай.uа писав, що помер брат Дієго Марадони Уго Ернан: зупинилося серце, "запустити" не вдалося