Валерій Лобановський – легендарний тренер київського футбольного клубу «Динамо». Під його керуванням динамівці здобули свої найвидатніші перемоги, нагадують у клубі, із яким він назавжди поєднав своє життя.

Відповідне повідомлення опублікували на офіційній сторінці клубу в соціальній мережі Instagram.

«Цього дня, 83 роки тому, народився легендарний гравець і наставник київського «Динамо» Валерій Лобановський (1939-2002), під керівництвом якого наші футболісти досягли найбільших успіхів в історії клубу», - нагадали автори допису.

Скрін, Instagram "Динамо"
Скрін, Instagram "Динамо"

Як відомо, Лобановський – корінний киянин, однак закінчив Одеський політехнічний інститут і не мав вищої фізичної освіти.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

З дитинства займався у футбольній школі, був членом футбольної команди молоді. Молодий Лобановський прославився вмінням надзвичайно точно подавати підкручені м'ячі з кутових та штрафних ударів, використовуючи для цього власні математичні розрахунки.

Валерій Лобановський
Валерій Лобановський

Всього як гравець Валерій Лобановський провів 253 матчі у чемпіонатах СРСР у найвищій лізі і забив 71 гол (у київському «Динамо» — відповідно 144 матчі і 42 голи).

Валерій Лобановський
Валерій Лобановський

У 1973 році він став тренером київського «Динамо». У 1990 році Валерій Васильович вирішив покинути Радянський Союз і поїхав на Арабський півострів, де погодився тренувати збірну ОАЕ, а потім – Кувейту.

Вдова Лобановського Аделаїда (в центрі), скріншот, ТСН
Вдова Лобановського Аделаїда (в центрі), скріншот, ТСН

Восени 1996 року Валерій Лобановський погодився повернутися до «Динамо», згодом він тренував і збірну України.

Фатальним для Лобановського став інсульт навесні 2002 року.

"Мене часто називають диктатором. Я категорично з цим не згоден. Диктатор – це той, хто готовий наказувати, не вдаючись у міркування опонента. Я ж завжди пропоную гравцям оскаржити мої пропозиції", - говорив великий тренер.

"Я взагалі не розділяю перемоги і поразки, це неминучі складові частини одного процесу", - додавав він.

Раніше повідомляли, у "Динамо" повертається Лобановський: "прізвище зобов'язує".

Знай.uа писав, Віктор Вацко під Донецьком зловив жирненьку красуню-сезон відкритий: "Більше ніж у Леоненка...".