Ведуча проекту "Аферисти в сітях" (Новий канал) розповіла, які слова можуть використовувати шахраї, щоб обдурити довірливих людей.

Олена-Крістіна Лебідь знає про шахрайські схеми все, адже вже більше п'яти років вона викриває їх у проєкті "Аферисти в сітях". Поки знімається сьомий сезон (Новий канал покаже його вже цієї весни), пропонуємо дізнатися про хитрий прийом аферистів, за допомогою якої вони завойовують довіру.

Олена-Крiстiна Лебідь, фото: Instagram
Олена-Крiстiна Лебідь, фото: Instagram

"Напружтеся, коли незнайома людина буквально через п'ять хвилин після знайомства або під час Інтернет-покупки в другому ж повідомленні починає вам писати зі зменшувальними суфіксами в стилі: "Іринко, я просто переживаю, що ваш товар заберуть... " насправді це маніпуляція, - попередила Олена-Крістіна. — Включення в нас стану дитини, коли з нами сюсюкалися і говорили Мариночка, Оксаночка. Зменшувальні суфікси викликають у людини дитячі спогади."

Психіка розслабляється, людина стає більш довірливою - в такому стані його легше обдурити. Цим аферисти і користуються.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Тому якщо якась невідома людина починає вимовляти ваше ім'я в зменшувальній формі і входити в зону зближення, треба задуматися, - зазначила ведуча Нового каналу. — Зі мною реально цей трюк працює, помічаю по собі. Коли говорять Кріс - зрозуміло, я на роботі. А як тільки скажуть Крістіночка, вже все (посміхається). Але у мене вчасно включається критичне мислення, розумію, що це просто такий хід."

Прем'єра сьомого сезону "Аферистів в сітях" - вже цієї весни на Новому каналі.

Нагадаємо, що Олена-Крістіна Лебідь засунула дещо в дірочку, але забула про включену камеру.

Раніше ми повідомляли, що Олена-Крістіна Лебідь розповіла про важке життя веганів: "Серветки смачніше".