Любов султана Сулеймана і Роксолани Хюррем овіяна легендами і стала основою для безлічі книг, фільмів і серіалів. Однак існує версія, що відчувати сильний потяг до розумної красуні міг не тільки сам султан, але і його візир Ібрагім-паша.

Ця версія здається неймовірною, особливо шанувальникам серіалу "Величне століття", в якому Ібрагім-паша показаний як головний ворог Хюррем і помічник її опонентки Махідевран-султан.

Найяскравішою любовною лінією в серіалі, звичайно ж, були відносини між Ібрагім-пашою також проскакують «іскри» взаємного потягу. Чи міг найлютіший ворог красуні бути для неї кращою парою, ніж сам падишах?

Хюррем, кадр з серіалу "Величне століття"
Хюррем, кадр з серіалу "Величне століття"

За іронією долі, саме візир з самого початку вибрав тоді ще Олександру в якості розваги для султана Сулеймана. Тоді Паргали навіть уявити не міг, що симпатична дівчинка стане могутньою пані з власними амбіціями, і змусить султана відмовитися від інших дружин і наложниць.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У серіалі Ібрагім і Хюррем постійно змагаються за увагу Сулеймана. Вони намагаються впливати на нього на свою користь, будуючи підступи один проти одного.

Ібрагім-Паша, фото: youtube
Ібрагім-Паша, фото: youtube

За сюжетом серіалу дружина султана і великий візир ні за яких обставин не могли бути коханцями. Однак існує думка, що в реальності Ібрагім міг дійсно відчувати сильні почуття до наложниці султана. За словами турецького історика Явуза Бахадироглу, саме закоханість штовхала пашу на ворожість по відношенню до султанші.

У деяких джерелах згадується, що Ібрагім міг купити красуню Хюррем для себе, але не зміг приборкати норовицю.

Тоді Паргали вирішив провчити її і віддав в султанський гарем, в надії, що рабиня схаменеться і попроситься назад. Але цього не сталося, і Ібрагім залишився ні з чим.

Скрін, відео YouTube Сулейман і Хюррем
Скрін, відео YouTube Сулейман і Хюррем

Раніше повідомляли, Роксолана з "Величного століття" Мер'єм Узерлі закинула ніжку і показала, як правильно сідлати "жеребця": "Насолоджуйтеся".

Як повідомляв Знай.uа, вигнання, страта і високі пости: як склалося життя нащадків Султана Сулеймана, яких ми бачили в "Величному столітті".

Знай.uа писав, Роксолана з" чудового століття "Мер'єм Узерлі захотіла все покинути: "Недоступна".