У п'ятницю, 4 лютого 2022 року, не тільки стартували зимові Олімпійські ігри-2022 в Пекіні, а й відбувся півфінальний матч Євро-2022 з футзалу.

Для України-це дуже серйозний поєдинок, так як вперше в ігровій тематиці наша збірна зустрілася з Росією, через сім років війни на Донбасі. На жаль, початок поєдинку був не найкращим для наших футболістів.

Збірна України з футзалу, скріншот: Youtube
Збірна України з футзалу, скріншот: Youtube

Правила міні-футболу передбачають два тайми по двадцять хвилин. Однак не таких, як у повномасштабному футболі. Як тільки відбувається фол, м'яч виходить за поле - таймер зупиняється. Футболістам потрібно зіграти 20 хвилин чистого часу. Українці всі разом заспівали гімн, з рукою на серце.

Але це не допомогло не пропустити м'яч у свої ворота вже на другій хвилині матчу. Далі наша збірна пропустила ще один м'яч, але вже на 15 хвилині. Однак варто відзначити, що футболісти не здалися і вже через хвилину наші спортсмени скоротили рахунок - 2:1.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Збірна України з футзалу, скріншот: Youtube
Збірна України з футзалу, скріншот: Youtube

Перший тайм закінчився з цим же рахунком. Другий тайм-21 хвилина і штанга рятує збірну України. 25 хвилина-Зварич опиняється перед воротами Росії після швидкої комбінації, але пробиває кудись у стелю. На 30 хвилині ми пропускаємо третій гол, на 35 хвилині - забиваємо. Рахунок-3: 2 і пенальті! Остання хвилина, цей штрафний удар допоміг би продовжити боротьбу, проте Шотурма його не забив. Час на таймері поступово підходив до кінця і під кінець арбітр дав фінальний свисток, що дало зрозуміти - Україна закінчує боротьбу за перемогу на Євро-2022, але битиметься в матчі за третє місце.

Футзал. Фото: скріншот youtube
Футзал. Фото: скріншот youtube

Вболівальники весь матч скандували багато кричалок, включаючи "Крим - це Україна", "Путін — х**ло" і "Хто не скаче — той москаль", а також не обійшлося і без "Червоної рути". Тим більше, що наша збірна вперше вийшла в 1/2 фіналу за 17 років.

Нагадаємо, відкриття Олімпійських ігор-2022: як наші спортсмени представили Україну в Пекіні

Як повідомляв "Знай.ua", Ф'юрі почекає? Промоутер пролив світло на реванш Усик-Джошуа - коли може відбутися бій

Знай.ua писав, за "золото" 3,5 млн грн, а за "срібло" 80 тисяч: скільки отримають українці за медалі на Олімпійських іграх-2022