У суботу, 12 лютого, пройшов фінал національного відбору на пісенний конкурс "Євробачення-2022". Відомо, що перемогу в ньому здобула співачка Alina Pash.

Втім, у прямому ефірі стався досить неприємний інцидент. Під час оголошення результатів голосування ведучі трохи заплуталися в балах і збили з пантелику учасників.

Ситуацію вирішив врегулювати член журі Ярослав Лодигін, але також всіх заплутав.

Тимур Мірошниченко вирішив пояснити, чому так сталося. Як каже ведучий, він озвучив не ті результати через "редакторську помилку". Він отримав таблицю балів і почав їх оголошувати. Раптом в навушник з редакторської повідомили, що він озвучує не ті цифри.

Учасники Нацвідбору, скріншот: YouTube
Учасники Нацвідбору, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Результати голосування з конверта ми дійсно побачили тільки на сцені. Як виглядають вони: це список учасників в порядку їх виступу. Далі 3 колонки: оцінки журі, бали від глядачів і загальний результат. Тобто цифри в кожній колонці розкидані. Але там все зрозуміло. Я ін починаю оголошувати: 1 бал-Майкл Соул, 2 бали — Our Atlantic... і тут починається крик в навушники, що я неправильно озвучую бали, і що 2 отримує Cloudless. Намагаюся розібратися ще раз, ну я ж бачу інші результати і правильно все озвучую. Поки в редакторській паніка, тому що ніхто не може зрозуміти хто правий, а хто помиляється, мене просять "йти за вухом". Тому я озвучую оцінки, які мені диктують", — написав у своєму Instagram Тимур.

Втім, виявилося, що Мірошниченко озвучував спочатку правильні бали. Таблицю ж з результатами не показали в прямому ефірі, адже коли виправляли результати, вона почала "зависати".

"Це лажа. Так бути не повинно. Тому що в результаті я "той олух, що 8 цифр не може озвучити", довіра до підсумкових балів падає, хейт заливає всі можливі щілини. Шкода, що прекрасне свято музики і дійсно крутих артистів зіпсувався через банальну людську помилку, обличчям якої довелося стати мені", - додав Тимур.

Результати Нацвідбору, скріншот: Instagram
Результати Нацвідбору, скріншот: Instagram

Також ситуацію прокоментував і член правління Суспільного мовника Ярослав Лодигін. Він підтвердив слова ведучого. Дійсно сталася редакторська помилка. Також він додав, що плутанина в балах не стосувалася лідерів.

"Під час оголошення ведучий Тимур Мірошниченко заплутався, оскільки отримав у вухо редакторську помилку при читанні документа де було багато цифр і номерів. Ця плутанина не стосувалася лідерів, там було все дуже чітко озвучено. З приводу кількості голосів, відданих тому чи іншому учаснику, я думаю, що ми зможемо переговорити з авторитетною аудиторською компанією, яка поставила своє ім'я на незалежному підрахунку. Я думаю що це не буде секретом, скільки там проголосували", — прокоментував Лодигін.

Раніше повідомляли, все було чисто? Kalush Orchestra звинуватив "суспільне" у фальсифікації балів на Нацвідборі.

Як повідомляв Знай.uа, українці знищили Wellboy за пісню "Nozzy bossy", не допоможе і Тіна Кароль: "Це фіаско".

Знай.uа писав, Нацвідбір на Євробачення-2022, фінал: казус Cloudless, сльози Тіни Кароль і тріумф Аліни Паш.