З Пекіна, де зараз проходять зимові Олімпійські ігри-2022, прийшли новини про дуже мужній вчинок українського біатлоніста Дмитра Підручного. Справа в тому, що українець на фініші віддав палицю суперника під час гонки переслідування.

Про цей вчинок розповів тренер збірної України Юрай Санітра.

Дмитро Підручний, скріншот: YouTube
Дмитро Підручний, скріншот: YouTube

Так, за його словами, під час гонки українець випадково зламав палицю німцю Йоганнесу Кюну і відразу після цього віддав йому свою, а кілька метрів до фінішу подолав без важливої частини інвентарю.

"Підручний боровся з німцем на колі, мені дуже сподобалася реакція Дмитра, який зламав палицю Кюну, але ні секунди не думав і дав йому свою. Біг потім десь 200-300 метрів з однією палицею. Я був у німецькій команді, щоб вибачитися, але вони сказали, що це був дуже хороший жест fair play. Вони дуже поважають Дмитра Підручного", - сказав Санітра.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Також варто відзначити той факт, що Кюн в підсумку фінішував 12-м і випередив Підручного, який завершив гонку на 12,5 км 13-м.

Раніше повідомляли, підсумки 8 дня Олімпіади - 2022 у Пекіні: заклик української збірної до миру, новий рекорд від ковзаняра.

Як повідомляв Знай.uа, 18-річна "Снігова принцеса" забрала золото на першій своїй Олімпіаді в Пекіні: її можна зустріти в ліфтах і метро.

Знай.uа писав, спортсменка не стримала сліз, упустивши перемогу на Олімпіаді-2022 через 0,1 секунди: "Комок у горлі".