Учасник шоу "Холостячка" Андрій Задворний після повномасштабного вторгнення Росії на територію України, вирішив почати спілкуватися виключно українською мовою.
Про це Андрій Задворний повідомив у своєму пості у соціальній мережі Instagram.
Задворний зізнався, що в цілому вільно володіє державною мовою, він багато читав українською та має непоганий словниковий запас. Однак він виріс і живе у російськомовному оточенні, тому, на його думку цей перехід може бути не таким вже і простим.

Фото зі сторінки Андрія Задворного
Фото зі сторінки Андрія Задворного


" Сьогодні я прийняв для себе рішення перейти на українську. Я виріс у російськомовній родині, живу у російськомовному оточенні. Розумію що повністю перейти на українську буде не супер легко, мозок не так швидко перемикається і я ще часто туплю згадуючи якісь слова, але я налаштований це зробити. Тож сподіваюсь на вашу підтримку і терпіння", - зазначив Задворний.

Андрій Задворний виокремив для себе чотири етапи переходу. Перший - в публічній площині він починає невідкладно говорити українською. На другому етапі українська з'явиться у його побуті, родині й з друзями.
Третій етап полягає у тому, аби повністю перейти у робочому спілкуванні на українську. Четвертий етап - замінити російську нецензурну лайку українською.