Італія звільнила українського режисера Євгена Лавренчука, який був затриманий за запитом РФ. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова на своїй сторінці в facebook.
Суд в Неаполі звільнив українського режисера Євгена Лавренчука, який був незаконно затриманий в грудні 2021 року за запитом рф про його екстрадицію. Суд визнав, що звинувачення проти нього були сфабрикованими, а мотиви переслідування були визначені як політичні.

Євген Лавренчук. Фото: скрін youtube
Євген Лавренчук. Фото: скрін youtube

Варто відзначити, що український театральний режисер, номінант Шевченківської премії, колишній головний режисер Одеського театру опери та балету Євген Лавренчук був затриманий в Неаполі в 2021 році. Починаючи з 17 грудня його утримували в італійському СІЗО. У Росії його звинуватили в тому, що перебуваючи на території їхньої країни 8 років тому, він нібито скоїв фінансові злочини.

Раніше Знай писав, Слава Камінська показала причини, чому не могла залишатися далі в Україні:"мені іноді дуже соромно". Співачка показала головні причини, чому покинула Україну. Не могла вчинити інакше.

Також ми писали, Аліна Гросу показала, як змінила її життя війна: замість мікрофона тепер ополоник і каструля. Співачка приєдналася до волонтерів і допомагає українцям у цей складний час.

Нагадаємо, Марічка Падалко на кілька днів втратила зв'язок з чоловіком: "Хочу зараз просто почути". Телеведуча розповіла, що кілька днів не могла зв'язатися з чоловіком. Серце скажено билося.

Популярні новини зараз
Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще