Відомий український телеведучий Дмитро Комаров розповів про правила поведінки на територіях, де були війська Російської Федерації. Це зараз вкрай важливо, і може врятувати комусь життя.

Новий пост був опублікований на його сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. Регулярно чоловік ділиться важливою інформацією стосовно подій у нас в країні.

Ці правила зараз потрібно знати кожному, в чиї двері постукала війна і бойові дії. Інструкція для всіх, у кого зруйновано житло, волонтерам і так далі.

"Росіяни при відході дуже багато замінували. Ліси і парки, газони, квартири, будинки, офіси, двері, підвали, зброя, машини. Навіть трупи. Сьогодні спецзагін патрульної поліції розмінували будинок, в який завтра повертаються діти. Уважний сусід зайшов до хати і помітив гранату, місцева женшина побачила поліцію і попросила допомогти. Найпримітивніше і просте мінування-граната Ф-1 " - йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Те, що будинок може бути замінований, помічаєш далеко не відразу. Вони все добре замаскували, так як хотіли отримати якомога більше жертв. Всього один випадковий рух може зруйнувати життя, осколки розлетяться на 200 метрів.

Дмитро Комаров, фото з instagram
Дмитро Комаров, фото з instagram

Всім, кому необхідно повернутися в місця, де проводилися бойові дії, варто пам'ятати кілька простих правил.

"Гранична уважність. Вхід в будинок тільки після перевірки фахівцями. Дивитися під ноги, контролюючи кожен крок. Розтяжки бувають не тільки на рівні ніг, але і на рівні грудей. Обережно в темних приміщеннях. Гранично обережно на траві. Не відкривати наосліп двері, вікна. Не вистачати руками сумнівні предмети. Не чіпати без попиту на техніку, яку кинули росіяни: танки, бтр, бмп і т.д" - розповідає Дмитро Комаров.

Комаров показав, як виглядає Буча, скріншот
Комаров показав, як виглядає Буча, скріншот

Особливо уважно потрібно ставитися з дітьми, яким завжди цікаво все подивитися і підняти. У таких випадках за ними потрібен цілодобовий нагляд.

Нагадаємо, що Tvorchi показали, як їхня музика "врятувала" дівчину з Гостомеля: "у тихе минуле"

Також, СоША відродить програму Другої світової для допомоги Україні: що відомо про ленд-лізу

Раніше повідомлялося, що бригадний генерал США пропонує надати Україні сучасне озброєння, замість безпольотної зони