Нещодавно світ почув новий трек легендарної групи Pink Floyd, який музиканти написали на підтримку України. Це перший твір групи за останні 28 років. Що спонукало музикантів зробити це і як створювалася пісня, у facebook написала Zoya Kazanzhy.

Як виявилося невістка Девіда Гілмора з Pink Floyd, Яніна Педан, Українка, тому він не з чуток знає про жахи, які творять російські окупанти.

Кадр з кліпу Pink Floyd. Фото: скрін youtube
Кадр з кліпу Pink Floyd. Фото: скрін youtube

"Мої внучки наполовину українці, моя невістка Яніна-Українка, її бабуся була в Харкові ще три тижні тому. Вона дуже стара, інвалід, в інвалідному візку, з доглядальницею, і Яніна і її сім'я змогли перевезти її через всю Україну в Польський кордону, а тепер їм вдалося перевезти її до Швеції, буквально минулого тижня", - поділився Девід Гілмор.

Девід Гілмор зібрав Pink Floyd, щоб записати трек Hey Hey Rise, в якому звучить спів соліста групи "Бумбокс" Андрія Хлівнюка. І це перша композиція легендарних музикантів за останні 28 років.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Зазначається, що Гілмора дуже вразило відео, на якому Хлівнюк у військовій формі, з гвинтівкою, перекинутою через плече, стоїть біля Київського Софійського собору, виконуючи без супроводу пісню "Ой у лузі червона калина".

Скрін facebook
Скрін facebook

"Я подумав: Це досить магічно, і, можливо, я зможу щось зробити з цим", - сказав Гілмор. - Це дійсно важка річ - бачити цей надзвичайно божевільний, несправедливий напад великої держави на незалежну, мирну, демократичну націю. Розчарування від того, що бачиш це і думаєш: "Що, ****, можу зробити?"- це просто нестерпно", - поділився музикант.

Пісня, записана групою спрямована на підтримку українського народу, в тому числі і фінансову. Всі гроші отримані від продажів підуть на гуманітарну допомогу Україні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Володимир Дантес посміявся над цілями Росії до і після війни в Україні: "Приїхали, щоб вижити".

Також ми писали, Слава Камінська в чорному не стримала люті до росіян-від цього ніколи не відкупитися: "Квіти не на вашу могилу".

Нагадаємо, Катерина Кухар показала, як тварини підтримують ЗСУ, не боячись пострілів: "Кіт Арестовича".