Відома українська письменниця та співачка Ірена Карпа розповіла про те, чим поділилася в ефірі французького телебачення, та які історії їй розповіли мешканці сходу України.

Вона поділилася історіями тих, хто втік чи не зміг втекти з-під обстрілів.

«Що вам кажуть зі сходу України?.. що відбувається з населенням, яке просять якнайшвидше тікати звідти?», - запитала телеведуча.

У відповідь Карпа прочитала повідомлення з Рубіжного.

«Мати моєї хрещеної розстріляли, коли вона просто пішла по воду. Її тіло досі лежить там, на вулиці. Батьків наших сусудів по дачі розстріляли, коли вони намагались виїхати з міста. Їх тіла та їх двох дітей не можливо знайти зараз. Наші будинки зараз проходять зачистку. Їх вскривають, шукать ЗСУ. А потім звідти все виносять мародери», - цитує письменниця.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Вона додала, що люди в Рубіжному намагаються добратися до «коридору, аби втекти», але це значить бігти через палаюче місто під пострілами. Не у всіх це вдається.

«Відтак я кажу про Херсон, де копаються величезні ями для братських могил, і про прийняті росіянами на законодавчому рівні «правила масових поховань людей і тварин». Спокійно так пояснюють, якими штабелями вкладати «визволене» населення», - додає Карпа.

Ірена Карпа, фото: Instagram
Ірена Карпа, фото: Instagram

Вона зазначила, що світ має підтримати Україну в боротьбі з «армією уродів», щоб на Сході й Півдні не повторились нові Буча, Бородянка й Ірпінь.

«Бо навіть якщо нам дають цю важку зброю на мільярд євро, пуйло щодня отримує мільярд від Європи за нафту й газ. Пора вирішувати. Це серйозне перехрестя для цивілізованого світу… Ми виграєм цю битву. По-іншому не можна», - резюмувала мисткиня.

Нагадаємо, що Ірена Карпа відстоює права України на французькому телебаченні, правда на нашому боці: "Дав мені слово".

Раніше повідомлялося, що Ірена Карпа розповіла, як французи "допомагають" Україні, прикриваючи спини росіян: "Народ невинний, знімають драму".

Також, майстер жахів Стівен Кінг висловив підтримку Україні та закликав світових лідерів до рішучої дії