З першого дня війни ведучий Нового каналу Сергій Притула разом із командою добровольців відкрив волонтерський штаб у своєму офісі в Києві.

За два місяці боротьби Фонд Сергія Притули обробив безліч різноманітних запитів.

"Забезпечення українського війська є профільним напрямком роботи нашого благодійного фонду, – каже Притула. – І в публічній комунікації ви зазвичай бачите звіти про придбання бронежилетів і шоломів, тепловізорів і автомобілів, дронів та БПЛА тощо. Але було б несправедливо не відзвітувати про ще один важливий напрямок роботи нашої організації, у якому лише безпосередньо задіяно понад 100 людей! Я про наш гуманітарний штаб!".

Гуманітарний штаб Сергія Притули
Гуманітарний штаб Сергія Притули

З перших днів війни люди почали надсилати на волонтерський штаб Сергія Притули гуманітарну допомогу з різних країн, долучився й український бізнес.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"За останні два місяці завдяки цій допомозі ми зробили більше 500 відправлень у 16 областей, в майже 70 населених пунктів, – розповідає Сергій. – Ми розвезли вантажі загальною вагою понад 1100 тонн. Більше 100 тисяч людей отримали допомогу. Це люди в містах і селах, які були під російською окупацією, переселенці з постраждалих територій, поранені цивільні, родини, діти. Наші відправлення поїхали в лікарні, шпиталі, притулки, хоспіси, бомбосховища, дитячі заклади. Ми завозимо допомогу навіть в окуповані міста."

Гуманітарний штаб Сергія Притули
Гуманітарний штаб Сергія Притули

Гуманітарна допомога до Фонду Притули надходила з 23 країн, серед яких Німеччина, Польша, Португалія, Великобританія, Канада, США, Ірландія.

Гуманітарний штаб Сергія Притули
Гуманітарний штаб Сергія Притули

"Ми щиро дякуємо всім українським та закордонним партнерам за надану допомогу, а нашим волонтерам – за самовіддану працю! – говорить Сергій Притула. – Працюємо далі!

Нагадаємо, що Сергій Притула похвалився масштабами закупівлі бронежилетів і шоломів для ЗСУ - Маша Єфросиніна оцінила.

Раніше ми повідомляли, що Сергій Притула заявив про впевненість у поразці росії у війні з Україною, без краплі сумнівів.

Також стало відомо, що 40-річний колега Притули Педан згадав про історію України і почав її вчити.