Відомий український письменник Сергій Жадан розповів, як зараз живе його рідний Харків. За його словами, через відсутність обстрілів з'являється ілюзія мирного життя.

Про це Сергій Жадан розповів на своїй особистій сторінці у соціальній мережі Instagram.
Сергій Жадан зізнався, що у Харкові вже значно потеплішало, до того ж два дні не було обстрілів. Через це у багатьох починає виникати ілюзія нормального мирного життя, й багато хто повертається додому.

Фото зі сторінки Сергія Жадана
Фото зі сторінки Сергія Жадана

"Всі скучили за домівками, всі скучили за своїм містом. Хоча зрозуміло, що ілюзія ця хитка й доволі небезпечна: далі може прилетіли в будь-який куток міста, ми далі загрожені, війна зовсім не завершилась. Просто вона знову, як і вісім років тому, змістилася східніше, кудись на Донбас", - зазначив Жадан.

Письменник зізнався, що йому хочеться зафільмувати у пам'яті цей день, коли його рідне місто почало потроху повертатися до життя після навали російських окупантів.

"Хочеться бодай на мить зафіксувати цей день. Місто оживає і приходить до тями. Над містом майорять наші прапори", - підсумував він.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Нагадаємо, Сергій Жадан поділився щемливими історіями харків'ян, які мужньо боронять місто: "Земля у вирвах, кілька під'їздів згоріло"

Раніше Знай писав, Сергій Жадан, стоячи серед руїн, показав, що несе в собі "русский мир": "Боляче дивитися"

Також Знай повідомляв, Сергій Жадан показав українців, яким підвал став новим будинком: втратили все, але не здаються і надихають