Відомий український письменник і лідер гурту "Жадан і Собаки" Сергій Жадан показав на своїй сторінці в соцмережі instagram, як тримає оборону на культурному фронті.

Сергій Жадан показав, як працює на культурному фронті, підтримуючи українців. Він зазначив, що в одному з міст на Харківщині попросили привезти книг, так як бібліотека згоріла в результаті обстрілів російськими окупантами.

Сергій Жадан. Фото: скрін youtube
Сергій Жадан. Фото: скрін youtube

Музикант передав 2000 книг для майбутньої бібліотеки і для військових, які зможуть трохи відволіктися і почитати. Він зазначив, що можливо в нинішніх реаліях це здається не найважливішою справою, але він вважає, що культурний фронт потрібно також обороняти.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Прекрасно розумію, що багатьом сьогодні культурні ініціативи і проєкти можуть здатися трохи "не на годині", але ось мені, як людині, в останні роки наповнювала новими виданнями десятки бібліотек, просто фізично хочеться захищати культурні об'єкти, які знищує криворука "друга армія" миру". Звичайно, людське життя - це найбільша цінність. Але який сенс цього життя без музеїв, театрів, бібліотек і книжкових магазинів? Прошу вибачення за сентиментальність", - написав Сергій Жадан.

Раніше інформаційний портал Знай писав, Святослав Вакарчук не забув про вишиванку і воїнів ЗСУ, взявши в руки гітару: "Поки не переможемо".

Також ми повідомляли, Ектор Хіменес-Браво зізнався, що в Україні йому краще, ніж на Мальдівах: "Не зрівняється".

Крім того, наш портал повідомляв, Ірина Федишин закликає забути нуль балів Польщі на Євробаченні і називає це провокацією і спробою посварити людей.