Відомий український дизайнер і творець унікального бренду одягу Андре Тан (Андрій Тищенко) радує шанувальників не тільки авторськими стильними нарядами, а й цікавими публікаціями в соцмережі Instagram, де за ним стежить близько 280 тисяч чоловік.

Андре Тан у новому пості написав про жіноче волосся, про його силу та історію української коси. Дизайнер заявив, що краса це зброя, яка здатна врятувати світ. Також він зізнався, що його завжди заворожував вигляд жіночого волосся.

Скріншот з Instagram, Андре Тан
Скріншот з Instagram, Андре Тан

Як повідомив Андре Тан, українська національна зачіска у вигляді коси вважалася головним скарбом і символізувала молодість, честь, дівочу красу і невинність. Так юнаки відрізняли заміжню дівчину від вільної. За звичаєм, коли українка виходила заміж, косу обрізали, а волосся ховали під хусткою.

За словами дизайнера, існує 2 причини, чому саме коса стала національною зачіскою. Дівчині дозволялося стригти волосся всього два рази - при народженні і на весілля, і дбали про косу дуже трепетно, омиваючи її різними травами.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Українська коса, фото: ridivira
Українська коса, фото: ridivira

На весіллі косу обрізали, або просто розплітали. Це було таким собі прощанням з дитинством. Розплітати косу часто довіряли старшому братові. Після одруження жінка не повинна була заплітати косу і ходити з дівчатами.

Андре Тан заявив, що коса повертається в моду, адже нове - це добре забуте старе. Він зазначив, що її заплітають багато зірок і порадив шанувальникам теж освіжити свій образ такою простою, але в той же час особливою зачіскою.

"І пам'ятайте: ваша жіночність - мотивація для нас, чоловіків, виграти цю війну", - додав дизайнер.

Раніше ми писали про те, що Андре Тан розповів про важку ношу, властиву кожному з батьків: "Твориш нову людину"

Як повідомляв Знай.uа, Андре Тан провів паралель між сміливими українками і росіянами, які бояться піти проти путіна: "Мужності кіт наплакав"

Також портал Знай.uа писав, що Андре Тан про те, як війна розставила все по поличках: показала хто друг, а хто ворог