Під час боїв за Донбас загинув вихованець київського "Динамо", однокласник Олександра Шовковського Сергій Баланчук. Про це повідомляє офіційний сайт ФК Динамо Київ .

47-річний колишній футболіст "Динамо" Сергій Баланчук загинув внаслідок ворожого обстрілу під містом Бахмут у Донецькій області. Він у складі Сил оборони України захищав Донбас.

Сергій Баланчук. Фото: ФК Динамо Київ
Сергій Баланчук. Фото: ФК Динамо Київ

Сергій Баланчук народився у Києві, навчався у так званому "футбольному" класі школи №170 разом із такими легендами як Олександр Шовковський, Владислав Ващук та Сергій Федоров. Був дуже здібним і закінчив школу із золотою медаллю. Активно займався футболом у ДЮФШ "Динамо", а 1992 року вперше виступив за "Динамо-2".

Фото: Олександр Шовковський, Динамо Київ
Фото: Олександр Шовковський, Динамо Київ

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Через три роки дебютував у складі першої команди "Динамо" у матчі чемпіонату України проти СК "Миколаїв". Сергій Баланчук відіграв на полі 57 хвилин, а потім поступився місцем Євгену Похлєбаєву. За киян він зіграв чотири матчі після чого вирушив у чемпіонат Ізраїлю, де три сезони провів у складі "Маккабі". У його активі – бронза національного чемпіонату та кубок країни, а також 7 матчів у єврокубках.

1999 року Баланчук повернувся до "Динамо", але пробитися до основного складу йому так і не вдалося. Після цього він вирушив до полтавської "Ворскли", ставши основним захисником. У складі команди він відіграв 3,5 сезони і взяв участь у розіграші Кубка УЄФА. Також Баланчук грав за "Металіст", який став його останнім клубом. Після завершення футбольної кар'єри він перекваліфікувався на юриста, який працював до повномасштабної війни.

Раніше портал Знай повідомляв, гратиме у "Мілані" до свого 41-річчя: на що пішов Златан Ібрагімович, щоб залишитися на полі?

Також наш портал інформував, ламає всі плани: Кріштіану Роналду проситься покинути "Манчестер Юнайтед". "Баварія" вже поклала око на бога футболу.

Крім того, ми писали, зірка Прем'єр-ліги та футболіста міжнародного класу заарештовано: дуже серйозне та скандальне звинувачення.