Відомий український ведучий та блогер Олексій Дурнєв із недавнього часу повністю перейшов українською мовою, і прищеплює це всьому своєму оточенню.

Про своє оновлене життя чоловік розповів у новому інтерв'ю для програми "Життя відомих людей", яка регулярно виходить українським телебаченням.

Все своє життя чоловік говорив російською мовою, оскільки родом із міста Маріуполь. З батьками, друзями і близькими він говорив виключно російською, але після 24 лютого все змінилося.

Олексій Дурнєв, фото з Instagram
Олексій Дурнєв, фото з Instagram

Він усвідомив, що насправді мова дуже важлива, і медійні особи мають показувати приклад українцям.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Спочатку йому складно давалася українська мова, але вона не здалася. Наймав репетиторів, практикував у побуті його, переклав увесь свій контент також рідною мовою. Це йому дуже допомогло.

"У нас усіх, хто зі Сходу України, все ще живе така маленька Юлька Тимошенко. Вона іноді прокидається. Тяжко звичайно, але можливо. Навіть не так складно, як видається. Все це можна зробити, було б бажання" - говорив Олексій Дурнєв.

Олексій Дурнєв і Даша Астаф'єва, кадр з відео
Олексій Дурнєв і Даша Астаф'єва, кадр з відео

Зайшла мова також про його команду. Він має близько 14 штатних співробітників, а загальна їх кількість може досягати 20 осіб. Журналістка поцікавилася, яке ставлення у них в офісі до української мови, чи всі наслідували приклад начальника.

"Вони зараз у процесі. Коли у нас є зйомка, я з'являюся за годину-дві, то за нашими новими правилами всі з цього моменту повинні говорити тільки українською. Це полегшує саму зйомку. Ще, всі говорять українською в нашому офісі по п'ятницях". . Навіть ті, хто розмовляє російською отримує штраф - 10 гривень" - підсумував український блогер.

Нагадаємо, що Олексій Дурнєв здивував можливостями української мови

Раніше повідомлялося, що Дурнєв знайшов відповідь на питання, як зберегти відносини під час війни

Також, Дурнєв з Астаф'євою, Євтух і Рівчаченко з ЗСУ відшукав окупантів, які "полюють" за українками в Tinder