Карикатура на легенду американського тенісу Серену Вільямс у фіналі US Open, опублікована в австралійській Herald Sun, викликала в суспільстві багато негативних оцінок.

Багатьма зірковими особистостями зображення було названо расистським. Серед них – баскетболіст Бен Сіммонс, співачка Нікі Мінаж.

Автор книг про "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг написала: "Молодці, що звели одну з найвидатніших спортсменів сучасності до расистського та сексистського стереотипів, а іншу видатну спортсменку – до безликої декорації».

Редакція Herald Sun захистила публікацію і відкинула звинувачення в расизмі, але автор карикатури Марк Найт видалив свій твіттер-аккаунт через поток загроз різного характеру.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, Серену Вільямс оштрафували на 17 тисяч доларів за поведінку у фіналі US Open.

У вирішальному матчі проти Наомі Осаки Вільямс отримала три попередження за порушення правил поведінки і, поступаючись сет і брейк, і була позбавлена гейму.

За підказку тренера (перше попередження) грошовий штраф 4 тис. доларів, за зламану ракету (друге попередження) 3 тис. доларів, а за образу судді (зняття очки) 10 тис. доларів штрафу.

Фінальний матч US Open Наомі Осака виграла з рахунком 2:0 (6:2, 6:4).

Зазначимо, що за виступ у Нью-Йорку Вільямс отримала 1 850 000 доларів.

Як повідомляв портал Знай.ua, друга ракетка України порвала всіх у США.