Сербський тенісист Новак Джокович, який став переможцем US Open-2018, обійшов легендарного швейцарського тенісиста Роджера Федерера за кількістю призових за кар'єру.

Зазначимо, перемога на US Open-2018 принесла Джоковичу 3,8 мільйона доларів призових.

Таким чином, Джокович довів суму своїх призових за кар'єру до 117,8 мільйонів доларів і обійшов за цим показником Роджера Федерера, на рахунку якого 117,74 мільйона доларів.

Примітно також, що Джокович зіграв на 27 турнірів менше швейцарця.

Федерер заговорив про завершення кар'єри

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Роджер Федерер назвав умову, при якому завершить кар'єру.

Восьмиразовий переможець Вімблдону, легендарний швейцарський тенісист Роджер Федерер розповів, в якому випадку завершить професійну кар'єру. За словами Федерера, його дружина Мірка стоїть вище, ніж теніс.

"Без Мірки я не зможу продовжувати кар'єру. Я закінчу грати, відмовся від подальших переїздів і подорожей. Вона – ключ до моїй кар'єрі, до мого тенісу. Тим не менше зараз Мірка щаслива і продовжує їздити зі мною і чотирма дітьми з одного турніру на інший", – передає слова Федерера World Tennis USA.

Перемога Осаки

Японська тенісистка Наомі Осака обіграла у фіналі US Open-2018 американку Серену Вільямс та стала переможницею турніру. Зустріч тривала майже півтори години і завершилася перемогою японки в двох сетах з рахунком 2:0 (6:2, 6:4)

Для 20-річної Осаки це перший титул на турнірі серії "Великого шолома". Під час першого сету суддя Карлос Рамос виніс Вільямс попередження за підказку з боку тренера, а у другій партії американку оштрафували на очко після того, як вона розбила свою ракетку об корт. При рахунку 4:3 на користь японки Вільямс вступила в суперечку з суддею, розкритикувавши його дії. За це Рамос позбавив її гейма, і рахунок став 5:3 на користь Осаки. У фіналі гри Вільямс вдалося спочатку виграти один гейм, проте потім вона поступилася з рахунком 4:6.

Осака стала першою японською тенісисткою, яка виграла турнір "Великого шолома". На рахунку Вільямс 23 перемоги на турнірах серії. Всього у Осаки тепер два титули. Перший вона виграла в Індіан-Уеллсі в березні цього року.

У даний час Осака займає 19-е місце в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA), а Вільямс 26-е.

Як повідомляв Знай.ua, друга ракетка України порвала всіх у США.