Фанати італійського Наполі прийшли на матч Серії А проти Болоньї підтримати улюблену команду і підготували акцію на підтримку сенегальського захисника Каліду Кулібалі.

У поєдинку минулого туру з Інтером африканець піддався расистським образам. Щоб висловити свою підтримку кілька вболівальників пофарбували обличчя в чорний колір.

Зазначимо, що Наполі на рідному "Сан-Паоло" обіграв Болонью з рахунком 3:2.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раситський скандал

У Мілані відбувся матч 18-го туру Серії А між Інтером і Наполі (1:0), який може стати початком нового скандалу в італійському футболі через расизм, повідомляє The Guardian.

27-річний сенегальський захисник партенопейців Каліду Кулібалі був вилучений на 81-й хвилині, коли суддя дав йому жовту картку за фол проти Політано. Потім африканець саркастично поаплодував рефері і був покараний другим попередженням, яке перетворилося на червону картку.

Після матчу наставник "Наполі" Карло Анчелотті заявив, що Кулібалі втратив самовладання після того, як прохання диктора стадіону про припинення расистських вигуків були проігноровані.

"Була дивна атмосфера, коли ми тричі просили призупинити гру, і тричі диктор про це говорив на стадіоні. Кулібалі був, звичайно, роздратований. Зазвичай він дуже спокійний і професійний, але протягом усієї гри його обзивали мавпою. Ми тричі просили вжити заходів, але матч тривав. Нам постійно говорять, що можна призупинити матч, але як? Після чотирьох або п'яти оголошень? Можливо, в наступний раз нам доведеться взяти справу в свої руки і самим зупинитися грати. Напевно, нам нарахують технічна поразка, але ми до цього готові", - сказав Анчелотті.

Після гри Кулібалі відписався у своєму твіттері: "Я розчарований поразкою, але, насамперед, тим, що підвів своїх братів. Але я пишаюся своїм кольором шкіри. Пишаюся тим, що я француз, сенегалець і неаполітанець".

Додамо також, що в матчі з Інтером червону картку отримав і форвард Наполі Лоренцо Інсіньє за грубий підкат ззаду.

Справжній Ліверпуль

У рамках 20-го туру Прем'єр-ліги Англії Ліверпуль на "Енфілді" грав з Арсеналом. Лондонці забили швидкий м'яч завдяки точному удару Ензлі Мейтленд-Найлза.

Але потім Ліверпуль забив "канонірам" чотири м'ячі ще в першому таймі завдяки двом влучним ударам Роберто Фірміно, Садіо Мане і Мохаммеда Салаха. У другій половині зустрічі Фірміно відзначився ще одним голом, тим самим оформивши хет-трик. Цікаво, що до цього бразилець не забивав в одинадцяти домашніх матчах Ліверпуля поспіль.

Ліверпуль з 54 очками впевнено лідирує в АПЛ, Арсенал з 38 балами розташувався на п'ятій позиції.

Прем'єр-ліга Англії. 20-й тур

Ліверпуль - Арсенал - 5:1 (4:1)

Голи: Фірміно, 14, 16, 65 (з пенальті), Мане, 32, Салах, 45 (з пенальті) - Мейтленд-Найлз 11.

Рекорд Роналду

Португальський форвард туринського Ювентуса Кріштіану Роналду в рамках матчу 19-го туру італійської Серії А проти Сампдорії відзначився двома точними ударами.

Як підсумок, Роналду за підсумками першої частини сезону забив за Ювентус 14 м'ячів і це рекорд серед португальських гравців у Серії А.

У сезоні 1988/1989 португальський атакуючий півзахисник Руй Барруш теж за "Стару Синьйору" відзначився 12 голами.

Додамо, що в 2018-му році Кріштіану Роналду забив 49 м'ячів, а його головний конкурент аргентинець Ліонель Мессі з Барселони відзначився 51 голом.

Також "Знай.ua" писав, португальський нападаючий Ювентуса Кріштіану Роналду зі своєю дівчиною Джорджиною Родрігес були помічені в Парижі при виході з дорогого ресторану.