Команда українського боксера середньої ваги Сергія Дерев'янченка (12-1, 10 КО) виграла промоутерські торги на право проведення відбіркового поєдинку з Джеком Кулкаем, призначені IBF.

Про це повідомив промоутер українця Лу Дібелла.

Пропозиція Лу Дібелли склала $425 тис., і перевершила пропозицію єдиного конкурента – промоутерів Кулкая з Aegon Promotions в розмірі 397 тис. За правилами конкурсу Кулкай отримає 65% від призового фонду, запропонованого переможцем, а Дерев'янченко – 35%.

Згідно з правилами IBF, перший рядок рейтингу вакантний, і його займе переможець цього відбіркового бою, який автоматично стане обов'язковим претендентом на титул, що зараз належить Деніелу Джейкобсу.

За словами промоутера, бій Дерев'янченко - Кулкай пройде, імовірно, в березні або квітні в одному з шоу Premier Boxing Champions.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Сергій Дерев'янченко програв бій проти Деніела Джейкобса роздільним рішенням суддів, і не зміг завоювати вакантний титул IBF в середній вазі.

У Нью-Йорку в ніч з 27 на 28 жовтня український боксер середньої ваги Сергій Дерев'янченко програв у титульному бою американцеві Деніелу Джейкобсу. Дуель відбувалася за вакантний пояс IBF у середній вазі.

Наприкінці 1-го раунду Дерев'янченко побував у невеликому нокадуні після пропущеного удару.

Але Сергій не розкис і почав працювати в рингу першим номером, як і було заплановано ще до бою. Джейкобс йшов назустріч українцю і активно захищався корпусом.

Кращий удар у бою у Дерев'янченко пройшов у другому раунді, коли він влучив американцеві справа.

Потім в рингу точилася рівна боротьба. Обидва боксери періодично перехоплювали ініціативу. Але все ж Джейкобс в чомусь був сильнішим і активнішим, що змусило Дерев'янченка в чемпіонських раундах додати і йти вперед. Але американець стримав натиск і виграв бій.

Один з суддів віддав перемогу Дерев'янченку 114:113, а двоє інших – Джейкобсу 115:112, 115:112. У результаті американець виграв бій і став чемпіоном світу за версією IBF.

Джейкобса з перемогою привітав його син:

Як повідомляв портал Знай.ua, оголошено гонорар Дерев'янченка за бій з Джейкобсом.