Фонсека зворушливо попрощався зі своїм клубом, зазначивши, що це його сім'я, а Україна - другий дім.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
"Сьогодні я йду, залишаючи в Шахтарі сім'ю, а в Україні - свій другий дім. Україна багато чого мені дала: тут ми перемагали і вигравали трофеї, тут я отримав унікальний досвід.
Але головне, що я тут придбав, - це люди. Люди, які були поруч кожен день, вірили в мене і підтримували. Я вдячний президенту Рінату Ахметову за мудрість і сприяння в усьому. Я вдячний своїм гравцям: ми багато чому один одного навчили, без сумніву, мій успіх - заслуга кожного з вас. Я гаряче вдячний уболівальникам: хлопці, ви - сила!
Я вдячний всім, хто стоїть за емблемою Шахтаря: директорам клубу, лікарям, кухарям, масажистам, китменам. Я кажу сьогодні всім дякую. Ми були відмінною командою, і я ніколи вас не забуду. Я пишаюся часом, проведеним в Шахтарі.
Єдине, про що шкодую, це те, що так і не побачив "Донбас Арени", не відчув неймовірної атмосфери домашніх трибун, про яку так багато чув. Серце Шахтаря в Донецьку, і мені шкода, що я так і не зіграв там. Йдучи, я бажаю Шахтарю повернутися додому. Бажаю продовжувати перемагати і стати тільки сильніше.
Я більше не тренер Шахтаря, але як і раніше великий його уболівальник. Кожну гру я буду вболівати за "оранжево-чорну" сім'ю і чекати нових перемог. Я приймаю новий виклик. Але Україна назавжди залишиться в моєму серці. Тут народився мій син, тут я провів три щасливих роки. Я не кажу "прощай", я кажу "до побачення", - передає слова Фонсеки прес-служба "Шахтаря".

Як писав Знай.ua, "Рома" вже офіційно оголосила про підписання контракту з Фонсекою. Контракт підписано на два роки з опцією продовження на третій.

У минулому сезоні "Рома" зайняла 6-е місце і буде виступати в Лізі Європи. За підсумками чемпіонату команду покинув тренер Клаудіо Раньєрі.
Нагадаємо, Фонсека очолив "Шахтар" у 2016 року, змінивши Мірчу Луческу. За цей час португалець виграв з командою три чемпіонські титули, тричі завойовував Кубок України і став володарем Суперкубка України.
Нагадаємо, за підсумками минулого сезону "Шахтар" переміг в УПЛ, а також завоював Кубок України.

У 30-му турі української Прем'єр-ліги в Харкові зустрічалися донецький "Шахтар" і київське "Динамо".

Матч Шахтар - Динамо закінчився внічию
Матч Шахтар - Динамо закінчився внічию

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Матч "Шахтар" - "Динамо" закінчився внічию – 1:1.

Цей поєдинок став останнім дербі в сезоні, але турнірного значення він уже не мав.

Нагадаємо, "Шахтар" достроково завоював титул чемпіона України.

Як повідомляв портал Знай.ua, збірна України обіграла команду Люксембургу з рахунком 1:0.