Президент України Володимир Зеленський призначив стипендії тренерам і спортсменам в олімпійських видах спорту.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

До їх числа увійшли біатлоністи Анастасія Меркушина та Дмитро Підручний, які отримуватимуть щомісячні стипендії у розмірі 7 та 12 тисяч гривень, відповідно.
Також щомісячну грошову нагаороду у розмірі 7 тисяч гривень отримуватиме Ірина Меркушина - тренер Анастасії. А Олег Меркушин та Олег Бунт, які тренують Дмитра Підручного, щомісяця отримуватимуть 6 тисяч.

Анастасія Меркушина
Анастасія Меркушина

Як раніше повідомляв Знай.ua, Володимир Зеленський зустрівся українськими спортсменами, які виграли медалі на чемпіонатах світу та Європейських іграх.

Також Зеленський зустрівся з футболістами збірної України U-20, які під керівництвом Олександра Петракова виграли чемпіонат світу в Польщі. У фіналі українці обіграли збірну Південної Кореї. Україна вперше в історії виграла Мундіаль.
Володимир Зеленський зустрівся з українськими спортсменами
Володимир Зеленський зустрівся з українськими спортсменами
Згідно з указом президента, всі гравці молодіжної збірної отримали ордени "За заслуги" III ступеня.
Не залишилися без нагород і тренери команди - їм присвоїли звання "Заслужених працівників фізичної культури і спорту України".
Також на зустрічі з президентом були українські дзюдоїсти Дар'я Білодід та Георгій Зантарая, боксер Олександр Хижняк та інші спортсмени, які брали участь в Європейських іграх та інших спортивних турнірах.

Володимир Зеленський і Дарина Білодід
Володимир Зеленський і Дарина Білодід

Нагадаємо, українська збірна тріумфально виступила на других Європейських іграх-2019, завоювавши 51 медаль.