Родоначальники футболу англійці завжди славилися величезною кількістю легендарних футболістів. Навскидку можна згадати Стівена Джеррарда і Френка Лемпарда, Девіда Бекхема і Пола Скоулза, Іана Раша і Пола Гаскойна. Однак скільки б трофеїв вони не добували, скільки б голів не забивали, їм ніколи не повторити досягнення легендарного сера Стенлі Метьюза.

Стенлі Метьюз багато разів переписував історію. Граючи на позиції правого півзахисника, він грав на високому рівні до 50 років! Адже Метьюз не догравав у якихось аматорах або полуаматорах, а весь час був у вищому англійському дивізіоні. Фантастичні показники, досягти яких у сучасному футболі неможливо.

На футбольному полі Стенлі Метьюз був справжнім джентльменом. За всю кар'єру він не тільки не віддалявся, але навіть не отримав жодної жовтої картки! Єдиний, хто зміг повторити це досягнення – ще одна легенда британського футболу Гарі Лінекер. Але Метьюз грав у професіоналах до 50 років, а Лінекер – до 34.

Однак у Метьюза є інше, унікальне досягнення, яке ніхто ніколи не повторить. Він став першим володарем “Золотого М'яча” – призу найкращому футболістові Європи, вручається авторитетним виданням France Football. І отримав його сер Стенлі у віці 41 року. За видатні футбольні успіхи і джентльменську поведінку на полі і поза ним, британська королева завітала Метьюза в лицарі. Це унікальне досягнення, адже ніхто, будучи діючим гравцем, не удостоївся такої честі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що всі гравці і тренерський штаб першої команди італійського футбольного клубу "Ювентус" не отримають зарплату.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Кріштіану Роналду перетворив кохану Джорджину на перукаря.

Також "Знай.uа" писав, що Кріштіану Роналду зможе стати доларовим мільярдером в 2020 році.