Український професійний боксер Федір Черкашин (16-0, 11 КО) не збирається змінювати громадянство на польське, хоча саме там він живе, тренується та знайшов можливості для професійної самореалізації.

Про це спортсмен розповів у інтерв'ю виданню Tribuna.com.

24-річний Черкашин народився у Харкові і свою спортивну кар'єру почав у тайському боксі. Однак у 2014 році його тренер покинув Україну, і юнаку довелося думати про майбутнє. Його вибір зупинився на професійному боксі (у Черкашина взагалі нема аматорської кар'єри у цьому виді спорту), однак в Україні йому було дуже складно організовувати свою діяльність. Умови для розвитку в професійному боксі, особливо для таких молодих людей, в Україні все ще не найкращі.

Все змінилося, коли Черкашин дізнався, що має право отримати Карту поляка, яка дає велику кількість прав і можливостей для проживання в Польщі. Юнак засвоїв нов для нього мову і пройшов співбесіду в консула, а невдовзі зміг і підписати непогані угоди у новій країні.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Тим не менш, від українського громадянства він відмовлятися не планує.

"Як поляки відреагували на підписання контракту з українцем? Зараз вже нормально. А коли виставили на польський сайт, що українець підписав з ними контракт, там такий хейт почався. Вони були проти, адже хотіли, щоб інвестували в поляків і власну молодь. Зараз у мене вже велика польська підтримка. Впізнають у Польщі набагато частіше, ніж в Україні.

Це від того, що бої транслюються на головному польському каналі, мову я знаю, у мене польське коріння. Але я ні в якому разі не перефарбуюсь. Я не кажу, що я поляк. Ні. Я їм кажу, що з дитинства я виступаю під прапором України, у мене батьки українці, всі друзі. Я не можу отримати польське громадянство і піднімати польський прапор. Ні.

Я дуже гордий, що маю відношення до Польщі, вони дають мені шанс розвиватися, полюбили, але буду триматися свого, як свого часу трималися свого брати Клички в Німеччині", - пояснює Черкашин.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Самоізоляція "нокаутувала" Усика, боксер поскаржився українцям - "Внутрішня агресія...".

Як повідомляв портал Знай.ua, Олександр Усик розкрив свою тактику в суперважкій вазі, супернику не позаздриш.

Також Знай.ua писав, що Американець розсипався у вибаченнях перед Ломаченком - "Я засвоїв урок...".