В кінці 90-х років у нідерландському клубі Утрехт підпустили до ігор основного складу юного захисника Паскаля Боссхарта, який не виділявся фізичною перевагою і грав як на фланзі оборони, так і в центрі.

Основним партнером Боссхарта з оборони був Патрік Зваансвейк. Боссхарт був швидким і спритним (зростання 183 сантиметри), а Зваансвейк потужним і чудово грав головою (зріст 190 сантиметрів).

Хлопець провів у вищому дивізіоні чемпіонату Нідерландів близько 350 матчів, після чого пограв в Австралії. Головним провалом Паскаля є те, що він так жодного разу і не вразив ворота своїх суперників в рамках чемпіонату Нідерландів. 350 матчів – ні одного гола.

"Одного разу, коли ми грали проти Гронінгена в одному з останніх матчів сезону, ні нам, ні їм нічого не потрібно було. Ми домовилися з хлопцями, що всіма силами допоможемо забити Паскалю, будемо віддавати йому стандарти. І тут, десь хвилині на 75-й, ми тоді, здається, вигравали 1:0, суддя призначає пенальті у ворота суперника", - розповідав Зваансвейк в інтерв'ю австралійським ЗМІ.

Як і було обумовлено раніше, до м'яча підійшов 24-річний Боссхарт.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Так, я промазав. Рой Бойкенкамп, воротар Гронінгена в тому матчі, навіть кивнув головою в кут, куди мені потрібно було просто покотити м'яч, але я не зрозумів його натяку. Я взяв, та й ударив не в той кут, ахаха", - згадує Паскаль з посмішкою на обличчі.

Він провів за Утрехт ще один матч, а влітку перебрався в Фейєноорд. Паскаль забив свій перший гол на професійному рівні в кваліфікації Кубка УЄФА проти норвезького Одда. Наступного голу довелося чекати вісім років.

Паскаль Боссхарт, фото Getty Images
Паскаль Боссхарт, фото Getty Images

Потім Боссхарт перебрався в АДО ден Хааг, де встиг вилетіти у другий дивізіон, повернутися в еліту, залишитися там, а потім і взяти плей-офф Ліги Європи.

У 2011 році Боссхарт переїхав до Австралії, де виступав його старий друг Зваансвейк. Паскаль підписав контракт з Сіднеєм, в той час як Патрік представляв Сентрал Кост Марінерс.

Тоді Зваансвейк забив 4 м'ячі в Австралії, а коли вони зустрілися на футбольному полі, він вирішив забити п'ятий, в наступному турі шостий, а через тиждень ще й сьомий. За три матчі Зваансвейк забив втричі більше голів, ніж його друг за всю кар'єру.

Саме після цього, Боссхарт пообіцяв забити у ворота Маринерс у наступному матчі. На жаль, обіцянку свою він не виконав, так і залишившись без гола у тому сезоні.

Боссхарт зіграє Сідней ще п'ять матчів, після чого повернеться в рідні Нідерланди. Завершивши кар'єру, футболіст залишився в маленькому клубі на посаді асистента тренера.

2018 року він востаннє вийшов на поле, провівши 80 хвилин на позиції атакуючого півзахисника, але гол так і не забив.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Коноплянка vs Марін: Україна впевнено перемогла Румунію в шоу - матчі FIFA 20.

Як повідомляв портал Знай.uа, легенда збірної Німеччини переміг небезпечну інфекцію – "Набагато легше, ніж грип".

Також портал Знай.uа писав, що Роналдіньо заговорив вперше після арешту – "Усе було справедливо".