Нічого в житті не буває випадково, вважає військовослужбовець окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка Михайло. Його історію розповіли в прес-службі ООС в Facebook.

Спочатку чоловік прийшов на строкову службу, щоб віддати борг Батьківщині і не думав, що залишиться на такий довгий термін. Однак у місті, де дислокувалася його військова частина, він знайшов ту єдину і створив з нею сім'ю. І після цього зважився підписати контракт, щоб бути поруч з коханою.

За три роки служби Михайло був навідником ПК, старшим стрільцем, а після навчального центру отримав звання сержанта і став заступником командира взводу командиром відділення... Потім був 2014-ий рік, Іловайськ.

Про події серпня 2014 року Михайло говорить з невимовним болем в очах. Перші загиблі були саме в його взводі. Кожного він досі пам'ятає і до найдрібніших дрібниць згадує, як побратими ділилися планами на майбутнє і мріяли…

"Те, що ми повернулися-диво. Деякий час я не міг оговтатися від пережитого. Єдине, що допомогло – підтримка Дружини, за що я їй нескінченно вдячний, і мої діти – сенс життя. На той момент мені запропонували зайнятися новим для війська напрямком роботи-оформленням документів для отримання бійцями статусу учасника бойових дій. Десятки дзвінків за день, сотні копій паспортів від дружин захисників, фото на документи, які хлопці пересилали поштою. Суцільний хаос.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Однак бажання-не підвести товаришів, переважало, оскільки кожен, хто ризикує життям, заслуговує гарантований державою захист. Вже в липні 2015 року Михайло отримує звання офіцера і стає частиною команди кадровиків бригади:

"У батальйоні я служив 8 років і більше п'яти - у відділенні персоналу. Якщо порівнювати, то можу констатувати, що в обох випадках не можна розслаблятися. Кадровики постійно повинні стежити за змінами в положеннях, законах, першими повинні дізнаватися про нововведення, адже правильно і вчасно оформлені документи – це певною мірою спокій захисників. Перебуваючи в районі проведення ООС, завжди їжджу по позиціях, спілкуюся з хлопцями, розповідаю їм про можливості кар'єрного росту, навчання, підписання контракту, гарантії. У побратимів завжди є чимало питань і я намагаюся надати їм максимум інформації".

Раніше ми повідомляли, в якому випадку позбавляють батьківських прав, докладний опис від Мін'юсту.

Як повідомляв "Знай.uа", з недобросовісних роботодавців "злякали" заборгованості по зарплаті, скільки вдалося отримати.

Також "Знай.uа" писав, що як змінити місце прописки дитини, якщо один з батьків проти, інструкція від Мін'юсту.