Володимир Зеленський заявив про вісім загиблих військових на Донбасі за останні кілька днів.

Про це президент України написав у Twitter.

Відомо, що останнім часом ситуація в районі проведення операції об'єднаних сил на Донбасі загострилася. Лише за останні кілька днів загинуло кілька українських військових, незважаючи на встановлене перемир'я минулого літа.

У вівторок, 6 квітня, Володимир Зеленський зідзвонився з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, з яким обговорив постійні порушення режиму припинення вогню на Донбасі і підвищення військової загрози для України з боку Російської Федерації.

Володимир Зеленський і Джастін Трюдо / фото: сайт президента України
Володимир Зеленський і Джастін Трюдо / фото: сайт президента України

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"За час режиму "тиші" з 27.07.2020 через обстріли на Донбасі загинуло 28 воїнів. З них 24 – цьогоріч. Лише з 26 березня ми втратили 8 наших військових. Кожен день війни коштує нам життів сміливих, патріотичних людей, які мають будувати майбутнє України", - написав Володимир Зеленський у Twitter.

Пост Володимира Зеленського в Twitter / скріншот
Пост Володимира Зеленського в Twitter / скріншот

Український гарант також зазначив, що необхідно збільшити міжнародний тиск на Російську Федерацію, щоб запобігти подальшій ескалації.

На закінчення розмови Зеленський подякував Трюдо за співпрацю в рамках канадської військової тренувальної місії UNIFIER і запропонував розглянути можливість розширення програми тренувань для Збройних сил України, зокрема збільшення кількості канадських військових інструкторів в Україні.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський зустрівся з Еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані в ході робочого візиту.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський поділився результатами офіційного візиту до Катару.

Також Знай.uа писав, що Володимир Зеленський помчав з дружиною Оленою в теплі краї.